Keuzehulp badkamermeubel

Ben jij op zoek naar een badkamermeubel of losse waskom? Wij vertellen je welke verschillende mogelijkheden je hebt. En waar je op moet letten bij je aankoop.

Zo kies je altijd het perfecte badkamermeubel voor jouw badkamer!

Bekijk alle badkamermeubelen

Ontwerp je eigen badkamermeubel

Soorten badkamermeubels

Stel je eigen badkamermeubel samen door een losse onderkast, wastafel en eventueel boven-, spiegel of kolomkasten uit te kiezen. Of ga voor een kant en klare badmeubelset.

Badmeubelsets

Met een badmeubelset ben je in één keer klaar. Je hebt dan een wastafel, onderkast én soms spiegel als één set. Let op: een kraan en/of sifon moet je er vaak nog los bij kopen.

Bekijk alle badmeubelsets


Onderkasten

Een onderkast kies je uit als kast onder je wastafel. Je moet er dus altijd nog los een wastafel bij kopen. Je hebt keuze uit een kast met lades of deurtjes. Zorg dat het formaat van de kast, overeenkomt met het formaat van de wastafel.

Bekijk alle onderkasten


Wastafels

De meeste wastafels combineer je met een onderkast. Let op dat de onderkast en wastafel hetzelfde formaat hebben. Of kies voor een wastafelblad met waskom. Deze monteer je op een onderkast of hang je aan de muur.

Bekijk alle wastafels


Waskom

Wil je een luxe spa-gevoel in je badkamer? Kies dan voor een wastafelblad met waskom. Deze monteer je op een onderkast of hang je aan de muur.

Bekijk alle waskommen


Kolomkasten

Een kolomkast is een hoge kast die je naast je badkamermeubel plaatst. Hierdoor maak je slim gebruik van de hoogte en heb je gelijk veel extra opbergruimte. Kies een kolomkast in dezelfde kleur als je badkamermeubel, voor een rustig geheel.

Bekijk alle kolomkasten


Spiegelkasten

Met een spiegelkast heb je een spiegel enn kast in één. De kast zorgt voor extra opbergruimte. En een spiegel in je badkamer creërt een ruimtelijk effect.

Bekijk alle spiegelkasten


Bovenkasten

Heb je nog wat ruimte voor een extra kast? Dan is een bovenkast een oplossing. Deze is er in verschillende formaten, open én met deur. Hiermee maak je je badmeubelset makkelijk compleet.

Bekijk alle bovenkasten


Waar moet je op letten bij het kopen van een badkamermeubel?

Ruimte in je badkamer

Natuurlijk moet je bij het kopen van een badkamermeubel, rekening houden met de grootte van de je badkamer. Voor de ruimte voor een wastafel, wordt gemiddeld 70 cm gerekend. Kijk vantevoren goed hoe breed en diep een meubel kan zijn in jouw badkamer. En maak slim gebruik van de hoogte om zo extra opbergruimte te creëren. 

Materiaal en afwerking van het meubel

Badkamermeubels zijn er in verschillende afwerkingen en materialen. Voor een rustig effect, kies je voor alle kasten van het badkamermeubel dezelfde afwerking. Houtlook geeft een natuurlijke uitstraling terwijl je met wit een neutrale, rustige sfeer creërt.

Bekijk alle badkamermeubelen