Dakgoot schoonmaken

Wil je de dakgoot reinigen? Op deze adviespagina vertellen we hoe je zelf de dakgoot schoonmaakt en dit op een veilige manier doet. Ook leggen we uit hoe je een gootdrain of bladvanger plaatst en welke materialen je daarvoor nodig hebt.


Hoe reinig je een dakgoot? 


In deze video laten we je zien hoe je zelf de dakgoot schoonmaakt. Ook leggen we uit hoe je een gootdrain of bladvanger plaatst en geven we advies over hoe je dit veilig kunt doen.


Tip 1: veilig de ladder op

Zorg dat de ondergrond van de ladder zo vlak mogelijk is. Controleer daarna of de ladder goed tegen de dakgoot staat. Zet je voeten tegen de poten van de ladder en strek je armen recht voor je uit. Kun je de ladder met gesterkte armen vastpakken? Dan staat de ladder goed. Zorg dat je recht de ladder op gaat en dat je heupen binnen de zijkanten van de ladder blijven. Ga nooit op de eerste trede van de ladder staan. De ladder kan dan onder je vandaan schuiven.


Bekijk alle ladders


Tip 2: je dakgoot beschermen tegen bladeren

Wil je de dakgoot beschermen tegen bladeren en ander vuil? Dan kun je een gootdrain plaatsen. Dat is een rol gaas die je in de dakgoot legt, zodat er geen bladeren en ander vuil in de dakgoot kunnen vallen. Je kunt ze kopen in verschillende maten. Meet daarom eerst de breedte van je dakgoot op. Als de gootdrain te smal is, kunnen er alsnog bladeren in je dakgoot vallen.Bekijk alle gootdrains


Tip 3: maak de buitenkant van de dakgoot schoon

Neem ook altijd de buitenkant van de dakgoot mee als de dakgoot gaat schoonmaken. Als je een houten dakgoot hebt, zorgt het voor een frisse uitstraling als je de boeidelen en plafonds ook schoonmaakt. Zo gaat de verf, en daarmee ook het hout, langer mee. Heb je een kunststof dakgoot? Smeer de boeidelen en plafonds na het schoonmaken dan in met autowas. Zo krijgt het vuil minder kans om te hechten en verleng je de levensduur van het kunststof.

Bekijk alle autowas