RAL 9001: alles over deze warme witte verkleur

Wil je dolgraag je huis een wat warmere uitstraling geven? Hou je van interieurs met een landelijke look en feel? Of zoek je naar de perfecte witte kleur om de buitenkant van je huis mee te schilderen? Dan is RAL 9001 de kleur waarnaar je zoekt! Wil je weten hoe RAL 9001 er precies uitziet, wat deze kleur met je huis kan doen en welke verfproducten wij in deze warme wittint in het assortiment hebben? Lees dan verder!

Bekijk alle RAL 9001

Hoe ziet de RAL kleur 9001 eruit?

RAL 9001 is een wittint met een roodoranje ondertoon en wordt ook wel “crèmewit” of gebroken wit genoemd. Het is een romige kleur wit die verdacht veel in de buurt komt van de kleur van koffiemelk. RAL 9001 is een erg populaire verfkleur en wordt veel gebruikt voor kozijnen, deuren en voor buitenschilderwerk. In vergelijking met RAL kleuren 9010 en 9016, de wat hardere tinten wit, heeft RAL 9001 een wat zachtere uitstraling. 

Wanneer kies je voor RAL 9001?

Voor welke witte RAL kleur jij het beste kunt kiezen, is volledig afhankelijk van je woonstijl en eigen smaak. Over het algemeen past RAL 9001 goed in warme, landelijke en vintage interieurs. Ook in oude, klassieke panden en huizen met een klassieke inrichting staat deze RAL kleur erg mooi. In huizen met een strakke, moderne of scandinavische inrichting wordt deze tint wit minder vaak gebruikt, omdat RAL 9001 in die woonstijlen wat ouderwets kan aanvoelen. Voor deze woonstijlen wordt eerder gekozen voor RAL 9010 en RAL 9016: wittinten met een koeler en frisser karakter. Creëer je graag veel warmte en knusheid in je interieur? Dan is RAL 9001 een goede keuze! RAL 9001 wordt ook vaak gebruikt voor buitenschilderwerk. 

Het perfecte RAL 9001 product voor jouw klus

Is RAL 9001 de verfkleur naar jouw smaak? Shop jouw nieuwe RAL 9001 verfproducten dan eenvoudig en snel online bij Praxis! Bij ons vind je een ruim assortiment aan verfproducten in deze tint wit, zoals muurverf, lak, latex, beits en metaalverf. Of je nu je tuinhuisje wilt beitsen, de muren in je woonkamer wilt schilderen of je houten kast een likje verf wilt geven, bij Praxis koop je RAL 9001 producten voor iedere klus. Kun je wel wat tips en adviezen gebruiken voor jouw schilderklus? Lees dan ons artikel over verven

Kun je beter kiezen voor RAL 9001 of 9010?

Ben je op zoek naar een witte verf of lak, maar blijf je wikken en wegen tussen de RAL kleuren 9001 en 9010? Wij schieten te hulp! Hieronder lees je wat precies de verschillen zijn tussen RAL 9001 en 9010. Zo kun je goed een keuze maken tussen de twee witte kleuren!

 • RAL 9001: crèmewit
  • Heeft een roodoranje ondertoon en is crème van kleur
  • Past goed in warme, landelijke en vintage interieurs
  • Wordt veel gebruikt voor buitenschilderwerk
 • RAL 9010: zuiver wit
  • Is een frissere, koelere en lichtere tint wit
  • Past goed in moderne em strakke interieurs
  • Wordt veel gebruikt in nieuwbouwhuizen 

Twijfel je nog steeds? Kom dan eens langs in een van de Praxis winkels en vraag onze medewerkers om advies. We helpen je graag verder! Krijg je geen genoeg van alle kleurinspiratie? Lees dan ook eens ons artikel over groene muurverf.

Alles over RAL 9010