• NaN

Dimmer aansluiten

Stap 1

Bij iedere klus is het belangrijk dat je je eigen veiligheid in acht neemt. Schakel daarom altijd de stroom uit in de meterkast.

Stap 2

Haal met behulp van een schroevendraaier de knop van de schakelaar los. Verwijder vervolgens het raamwerk. Draai de schroefjes los waarmee de schakelaar gemonteerd zit. Nu kun je de schakelaar een stukje naar je toe trekken zodat je bij de draden kunt.Hierachter zitten een bruine en een zwarte draad.

Stap 3

Controleer altijd met een spanningszoeker of de stroom daadwerkelijk is uitgeschakeld. Maak de draden los en haal ze naar je toe.

 

Stap 4

Heb je een dimmer waarbij de draden vastgeschroefd moeten worden? Controleer of de draad niet te lang of te kort is. Mocht de draad te lang zijn, knip deze dan. Controleer op de verpakking welke lengte nodig is. Plaats de draden in de dimmer en schroef ze vast. 

Stap 5

De bruine draad, ook wel de fasedraad genoemd, moet aangesloten worden op het L- teken van de dimmer. De zwarte draad moet aangesloten worden op het sinus-teken met pijltje.

Stap 6

Plaats nu de dimmer in in de inbouwdoos en schroef deze vast. Plaats het raamwerk en verwijder het ringetje. 

Stap 7

Plaats het afdekplaatje en zet deze vast met het ringetje. Plaats als laatste de knoppen. Dan kan de stroom weer aan. En kan je de dimmer zijn werk laten doen.

Aandachtspunten: - Controleer bij de winkel welke dimmer jij nodig hebt. Let hier op de type verlichting en wattage. - De isolatie van de bedrading moet tot aan het installatiemateriaal komen. Blanke delen mogen niet aan te raken zijn.

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten