• NaN

Gazon onderhoud

Een strakke, groene grasmat krijg je niet vanzelf. Regelmatig gazon onderhoud is belangrijk voor een gezond gazon. Wij leggen je uit wat er komt kijken bij het onderhouden van je gazon. En hebben een handig onderhoud schema gemaakt. Zo vergeet je nooit meer wanneer je wat moet doen.

Een strakke, groene grasmat krijg je niet vanzelf. Regelmatig gazon onderhoud is belangrijk voor een gezond gazon. Wij leggen je uit wat er komt kijken bij het onderhouden van je gazon. En hebben een handig onderhoud schema gemaakt. Zo vergeet je nooit meer wanneer je wat moet doen.

groen grasveld tuin
Ga snel naar

Zo onderhoud je je gazon

Om je gazon gezond te houden, kun je verschillende dingen doen. Samen zorgen ze ervoor dat je gras onderhouden een strak gazon oplevert.

gazon-onderhoud-verticuteren

Verticuteren

Om de bodem luchtig te houden, moet je je gazon jaarlijks verticuteren. Je verwijdert de harde laag van het gras met een verticuteerhark of -machine. Zo komt er meer zuurstof en water bij de wortels.

Wanneer? 2x per jaar. Een keer in het voorjaar (februari t/m maart) en 1 keer in het najaar (september t/m oktober)

Bekijk alle verticuteergereedschap
onkruid in tuin verwijderen

Onkruid en mos verwijderen

Onkruid in het gazon moet je regelmatig verwijderen om te voorkomen dat het gaat woekeren. Gebruik goed gereedschap om zeker te weten dat je de hele wortel weghaalt. En zorg ervoor dat je mos nooit zomaar uit het gazon trekt, maar dit bestrijdt met de juiste producten. Wanneer? Onkruid: maart t/m september Mos: februari t/m april + september t/m oktober

Gazon-onderhoud-inzaaien

Inzaaien en bij- of doorzaaien

Een belangrijk onderdeel van gazon onderhoud is het opnieuw in-, bij- of doorzaaien. Zaai kale plekken in het voorjaar opnieuw in zodat je gazon vol blijft.

Wanneer? 2x per jaar. Een keer in het voorjaar (maart t/m mei) en 1 keer in het najaar (augustus t/m oktober)

Gazon-onderhoud-maaien

Maaien

Maai het gras regelmatig. Zo houd je je gazon sterk en dik begroeid. Maai het gras vooraf aan de winter de laatste keer niet te kort. Zorg ervoor dat er nog altijd 4 cm gras staat en stel je maaimachine hoger af. Hiermee voorkom je (deels) dat onkruid en mos door komt. Bekijk alle grasmaaiers.

Wanneer? Regelmatig tussen het voorjaar en najaar

gazon bemesten

Bemesten

Je gazon bemesten draagt bij aan het onderhoud van het gras en zorgt voor een voedingsrijke en gezonde bodem. Zo voorkom je onkruid en kost het gazon onderhouden minder tijd. Wanneer? 3 keer tussen het voorjaar en najaar 

sproeier in tuin

Sproeien

Geef je gazon regelmatig water. Helemaal in de zomer heeft gras veel water nodig. Maar geef niet te veel en zorg voor een goede afwatering. Doe dit bij voorkeur ook s ’morgens of s ’avonds wanneer de zon niet fel schijnt. Wanneer? 3 keer per week bij temperaturen > 20 graden.

Gazon onderhoud schema

Wil je je gazon onderhouden? Maar zie je door alle stappen het bos niet meer? Gebruik dan ons gazon onderhoud schema. Zo vergeet je nooit meer wanneer je wat moet doen. En heb je voor je het weet een groen en gezond gazon.

Handig voor gazon onderhoud

Wil je aan de slag met het onderhouden van je gazon? Bekijk dan al onze producten voor jouw gazon.

image-placeholder
 
 
 0.00
 
image-placeholder
 
 
 0.00
 
image-placeholder
 
 
 0.00
 
image-placeholder
 
 
 0.00
 
image-placeholder
 
 
 0.00
 

Verticuteermachine huren

Wil je aan de slag met verticuteren, maar liever geen verticuteermachine aanschaffen? Huur deze dan via onze verhuurservice. Reserveer hem makkelijk online en haal hem op in de winkel.

Huur een verticuteermachine

Laat het maken

Wil je je hele tuin aanpakken en laat je dat liever over aan een professional? Huur dan een van onze erkende hoveniers in via onze laat het maken service.

Vraag een offerte aan

Meer voor het onderhouden van je tuin

Productadvies

Hoe kies ik de juiste potgrond?

Stappenplan

Hoe leg ik een terras aan?

Klus inspiratie

Welke tuinmeubels passen bij jou?

Productadvies

Hoe bemest ik mijn gazon?

Klus inspiratie

Hoe verzorg ik een struikmargriet?

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten

))