• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Bouwstenen
 4. Terug naar Glazen bouwstenen

Glazen bouwstenen

Filteren

Sorteren op
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Prijs per m²

2 producten
Sorteren op:
i

Snelbouwsysteem glazen bouwstenen

Snelbouwsysteem glazen bouwstenen

Glazen bouwstenen

15% KEUZEKORTING

36,

99

31,

44

Geef je interieur een unieke look met glazen bouwstenen

Je kon geen woning in de jaren ’70 binnen stappen of daar waren ze: de glazen bouwstenen. Maar ook vandaag de dag geniet de glazen bouwsteen van zijn populariteit. De transparante glasblokken zijn immers een eenvoudige manier om je interieur een unieke uitstraling te geven en de lichtinval in huis te vergroten. Door de stevige en solide kwaliteit is de glazen bouwsteen zowel binnenshuis als buitenshuis toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan een afschermende wand rond je terras voor meer privacy of als stijlvolle douchewand in de badkamer. Een voordeel van glazen bouwstenen is dat je een wand kunt plaatsen, zonder dat het licht in de ruimte verdwijnt. Uiteraard kun je ook kiezen voor cellenbetonnenblokken voor het plaatsen van een wand.

Maak de mooiste patronen met gekleurde glasblokken

Wil jij je huis graag decoreren met glazen bouwstenen? Bij Praxis vind je een inspirerende assortiment van verschillende soorten bouwstenen. Zo kun je kiezen voor de traditionele, transparante glazen bouwsteen, maar we hebben ook diverse gekleurde glazen bouwstenen. Deze kleurrijke glasblokken zijn voorzien van een gekleurde toplaag in vrolijke tinten als geel, blauw en violet. Hiermee kun je de mooiste patronen maken en zo een bijzonder karakter geven aan jouw glazen muur. Naast decoratief hebben glazen bouwstenen ook een warmte –en geluidsisolerende functie. Tevens zijn ze vochtbestendig en voorkomen ze schimmelvorming. Hierdoor worden glasblokken ook vaak toegepast als douchewand in de badkamer.

Alles voor het monteren van glazen bouwstenen

Het glas in de glazen bouwstenen is gemaakt van kwartszand, soda en kalksteen en wordt bij een temperatuur van 1500 graden gesmolten. Hoewel de glazen bouwsteen erg sterk is, mogen de glasblokken niet zwaar belast worden. Plaats ze daarom altijd vrijstaand in de ruimte of in een sparing. Wil je zelf de glasblokken monteren? Naast bouwstenen leveren we bij Praxis ook alle montage benodigdheden. Zo maak je met kunststofprofielen een geraamte waar je met siliconenkit de glazen bouwstenen in lijmt. Werk de glazen bouwsteen vervolgens netjes af met metselmortel. Voor een optimaal resultaat gebruik hiervoor ons professioneel tegelgereedschap en voegkruisjes.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten