Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Schoonmaak

Wat kun je allemaal schoonmaken in de lente?

Bij de lente denk je aan pas geboren lammetjes, overal bloemen en grote lente schoonmaak! Het begint alweer te kriebelen om je huis tip top schoon te maken en en je tuin er stralend uit te laten zien.

Het is daarom het perfecte moment om je huis eens grondig onderhanden te nemen. En ook het ideale moment om in je tuin of balkon mee aan de slag te gaan. In de ochtend hoor je de vogels al fluiten en krijg je al de kriebels om lekker in de tuin lekker bezig te zijn, dus wacht niet al te lang en maak er wat moois van.

Tips voor de schoonmaak

Alles weer stralend schoon

Bij een lente schoonmaak komt meer kijken dan je in eerste instantie zult denken, maar met een aantal handige tips weet je precies wat je moet doen. Het zijn tips om binnen weer lente schoon te maken, maar ook handige tips om je terras schoon te maken.

1.Reserveer een dag

Als je van plan bent om een lenteschoonmaak te houden reserveer dan op zijn minst één hele dag. Plan de schoonmaak minimaal een week van te voren in, zodat je genoeg tijd hebt om het allemaal goed schoon te kunnen maken.

2.Maak een plan

Voordat je aan de slag gaat is het verstandig om eerst een plan te maken. Maak een overzicht van wat in welke kamer, tuin of balkon schoongemaakt moet worden en welke spullen je hiervoor nodig hebt.

3.Haal de schoonmaakspullen

Als je hebt opgeschreven wat je gaat schoonmaken weet je precies welke schoonmaakspullen je nodig hebt. Zorg dat je deze artikelen in huis hebt voordat je begint, zodat je lekker aan de slag kan.

 

 

4.Vervang dingen die kapot zijn

Heb je helemaal genoeg van die kapotte spiegel of die tuinstoel die niet meer goed zit? Nu is het de hoogste tijd om dit soort klusjes aan te pakken. Als je dit zelf niet kunt, zorg er dan voor dat je hulp krijgt van iemand die dit wel kan of huur een klusjesman.

 

5.Werk van boven naar beneden

Begin altijd met het schoonmaken van de hoge spullen in de kamer, zoals van het stoffen van de kast, de schilderijen en de deurposten en werk vervolgens naar beneden tot aan de plinten. Als je de hele kamer hebt gehad, dan is het tijd om met stofzuiger aan de slag te gaan.

6.Herinrichten

Als je de meubels aan het verschuiven bent om zo de vloer goed te kunnen schoonmaken, kun je als je wilt de meubels ook gelijk op een andere plaats zetten. Dit kun je ook in je tuin doen, door je loungeset en plantenbakken eens op een andere plek in je tuin te zetten.

Tips voor het schoonmaken van je terras

Tijd om het terras schoon te maken

Nog even en dan is het voorjaar en kan de grote schoonmaak gaan beginnen. Na de winter kan je terras of balkon wel een opknapbeurt gebruiken. De groene aanslag heeft z'n goed z'n best gedaan! Groene aanslag bestaat uit algen en wieren, meestal op een ondergrond die vaak en lang vochtig is. Een emmertje soda werkt niet altijd, maar gelukkig zijn er speciale anti-aanslagmiddelen verkrijgbaar bij Praxis.

  • Verwijder losliggend vuil eerst met een bezem.
  • Onkruid is heel gemakkelijk te verwijderen met onze speciale onkruidkrabber of onkruidbezem. Verwijder ook altijd de wortels van het onkruid.
  • Maak vervolgens een oplossing van water met een anti-groene aanslagverwijderaar (lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Er zijn ook kant-en-klare middelen te koop.
  • Door het middel op het oppervlak te spuiten of te gieten, verwijder je de groene aanslag. Gebruik geen extra zeep, chloor of andere schadelijke middelen. Dat is slecht voor de planten en de nuttige insecten.
  • Een hogedrukspuit is hierbij erg handig en reinigt het terras grondig.
  • Als je na de behandeling nog wat van de oplossing op het oppervlak aanbrengt en niet naspoelt bent je voor langere tijd af van die lelijke groene aanslag.
  • Vaak is het nodig om de schoongemaakte voegen tussen de tegels weer aan te vullen met speciaal voegenzand. Dit zand is grover dan gewoon zand, zodat onkruid er moeilijker door kan komen.

     

Benodigdheden om je huis en tuin schoon te maken

Wat kun je allemaal kopen om je huis en tuin schoon te maken?

Het voorjaar komt er aan en dan gaat de klok weer een uurtje vooruit! Heerlijk, het wordt lente! Het huis weer lekker schoonmaken en terras ziet er weer stralend uit. Hieronder vind je een aantal voorbeelden om je huis en tuin schoon te maken.

Huishoudemmer

Rode huishoudemmer met een inhoud van 10 liter. Beschikt over een handige maataanduiding binnenin en een schenktuit.

Meer informatie

Hogedrukreiniger

De Kärcher hogedrukreiniger K2 Home is uitgerust met een spuitpistool, twee lichtlopende wielen, een 4 meter lange hogedrukslang, een spuitlans.

Meer informatie

HG onkruidweg

HG onkruidweg is hét product voor het gemakkelijk verwijderen van onkruid tussen de beplanting, onder het hekwerk en hagen.

Meer informatie