WIJ ZIJN GEMAAKT OM TE MAKEN.

In ieder mens schuilt een maker. Klein of groot. Ervaren of onervaren. Wij zijn gemaakt om te creëren. Om wat stuk is, heel te maken. Om wat niet af is, mooi te maken. Om alles wat we bedenken, uit te voeren. En ook al kun je nu alles voor je laten doen. Toch zit die maker in ons allen. Wij zijn immers gemaakt.. om te maken. Hieronder vind je een aantal verhalen van echte makers. Dus kom op, ga aan de slag! Geef jezelf een doel. Bij Praxis helpen we je altijd verder.

"Je moet je werk niet mee naar huis nemen zeggen ze. Nou, in mijn geval is het net andersom. Jaren geleden hebben we een mooie opknapper gekocht. Daar heb ik veel uren en passie ingestopt. Nieuwe elektra, nieuwe vloer, nieuwe houten kozijnen. Sommige zaken had ik ervaring mee, andere zoals elektra waren nieuw voor me. Tips en hulp van mijn collega’s hebben me daarbij goed geholpen. Ik leer gelukkig snel bij. En wat ik heb geleerd, deel ik weer met alle liefde met onze klanten. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Tip voor alle makers die ook wat hulp of advies kunnen gebruiken: het Persoonlijk Winkeladvies!"
Naar het Persoonlijk Winkeladvies

"Ik weet nog dat ik er als een berg tegenop zag. Na jaren wachten, kreeg ik eindelijk een leuke woning toegewezen. Maar die moest wel opgeknapt worden. De vorige bewoners waren niet de modernste zeg maar. Ervaring had ik niet. Uiteindelijk toch maar de stoute schoenen aangetrokken, verf en behang gekocht, en het gewoon gaan doen. In al mijn enthousiasme kwam ik er pas laat achter dat het behang ondersteboven hing. Ik heb het maar zo gelaten. Stukje creatieve vrijheid. Leerde toen wel dat het beter is om volgens een plan te werken. Dat kan ik iedereen adviseren, voor elke klus. Denk van te voren goed na hoe je iets gaat aanpakken. Stappenplannen helpen je daar in."
Bekijk de stappenplannen

"Bij mij in de schuur ziet het er altijd keurig uit. Ook al werk ik bijvoorbeeld aan een steigerhouten tafel, waarbij de hele boel onder het zaagsel komt te liggen, aan het eind van de dag ruim ik alles weer op. Aan de muur heb ik al het gereedschap een vaste plek gegeven. En als er dan iets weg is, zie je dat direct. Mijn kinderen willen nog wel eens wat lenen en niet terugleggen. Laatst wisten ze zelfs niet meer waar de waterpomp lag. Kwijt dus. Nou, dan speer ik ‘m dus direct naar de Praxis. Mijn schuur moet altijd compleet zijn."
Bekijk onze acties

"Nu ik een eigen huis heb, vind ik het nog leuker om zelf dingen te maken. Recent nog een tuintafel en een steigerhouten wandboard. Maar ook het grote werk schuw ik niet. Samen met mijn vriend heb ik de oude vloer eruit gehaald. Voor het leggen van de nieuwe, hebben we toch even samen een workshop vloerleggen bij Praxis gevolgd. Daar hebben we ons de fijne kneepjes van het vak meester gemaakt. Want ook al maak ik alles zelf, het mag nooit half werk zijn."
Volg ook een workshop

"Mijn vader gaf les op school. Handenarbeid. Handvaardigheid noemen ze het nu trouwens. Thuis deed hij ook alles zelf. Net als mijn moeder. Die bakt de lekkerste appeltaarten van de wereld. En daar komt geen pakje bij kijken. Geen toeval dus, dat ik zelf ook nogal handig ben. Ik leg zelf vloeren, kan sanitair kitten. Ik probeer alles eerst zelf. Je kunt eigenlijk niks fout doen, je leert alleen maar bij."
Ontvang de beste doe-het-zelf tips

Services voor de makers

Kun je wel wat hulp en advies gebruiken bij jouw klus? Bij Praxis helpen we je altijd verder.