We mogen weer naar buiten! Het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Tijd om aan de slag te gaan in de tuin en lekker buiten te genieten. Maak je terras schoon en ruim je tuin op met behulp van mooie opbergers. Maai het gazon, begin je eigen moestuintje of organiseer een heuse lente BBQ. Uiteraard met de mooiste inrichting: van tuinmeubelen tot tuinhuisjes. Op deze pagina vind je inspiratie voor alle lenteklussen.
Meer inspiratie
De tuin is na de winter toe aan een voorjaarsschoonmaak. Haal de groene aanslag van je tegels en van je houten meubelen. De beste aanpak is om eerst te vegen en vervolgens met een emmer water met azijn of met groene aanslagreiniger er overheen te gaan. Met een hogedrukreiniger reinig je alle spullen in je tuin gemakkelijk en snel. In de lente steekt ook het onkruid weer op. Verwijder dit met een onkruidbrander of een krabber. Zijn de voegen tussen je tegels verdwenen door de hogedrukreiniger of het onkruid verwijderen? Voeg het dan weer op door er speciaal voegzand overheen te gooien.
Lees het hele stappenplan
Wanneer alles schoon is, is er plek voor nieuwe bloemen en planten. Bedenk wat je waar wilt planten. Zorg voor een goede ondergrond bijvoorbeeld met potgrond en plant de bloemen en planten naar keuze. Een kleurrijk geheel zorgt voor een echt lentegevoel. Heb je een gazon? Het gras gaat harder groeien in de lente, dus een grasmaaier is geen overbodige luxe! Vanaf mei is het verstandig wekelijks te maaien. De ideale hoogte is ongeveer 4 cm. Maai alleen als het gras droog is.
Lees hier hoe je de tuin lente-proof maakt
Kriebelen jouw groene vingers al? Het voorjaar is een goede tijd om een moestuin te beginnen. Groenten, kruiden of zelfs fruit uit eigen tuin. Met een kweekbak heb je gelijk een mooie, geschikte plek. En ook deze kun je zelf maken!
Bekijk het volledige stappenplan

Alles voor je BBQ

Van zo'n gezellige tuin krijg je zin in een feestje. Wat dacht je van een barbecue? Onder een afdak of misschien al wel heel de avond buiten. Zorg voor dekentjes, een vuurkorf of een terrasheater om extra lang buiten te zitten. In het blog lees je alles om jouw barbecue succesvol te laten verlopen. Wil je zelf een buitenkeuken maken? Dat kan met het stappenplan!

Hulp bij je lenteklus

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je lenteklus? Dat kan! Praxis helpt alle makers. Maak een afspraak voor persoonlijk advies in de winkel, doe mee met een workshop of krijg snel online antwoord op je klusvraag.