• NaN


Hulp per klus

Isoleren

Ga je aan de slag met het isoleren van je muur of dak? Op deze pagina vind je het advies dat je nodig hebt voor een goed geïsoleerd huis.

Bekijk al het isolatiemateriaal


Waarom is isoleren een goed idee?

Als je van plan bent om nog even in jouw huis te blijven wonen, is het slim om te investeren in isolatie. Ook als je wilt verhuizen, zorgt het isoleren van je huis soms voor een stijging van de waarde. Je huis isoleren is dus verstandig omdat:

  • Het energie (en dus geld) bespaart
  • Het zorgt voor een comfortabeler huis. Dus minder koude voeten.
  • Het goed is voor het milieu als je minder energie verbruikt
  • De waarde van je huis soms stijgt door het isoleren

Natuurlijk is hoeveel energie je bespaart door isoleren, helemaal afhankelijk van wat, waarmee en hoe je isoleert.


Je huis isoleren, waar begin je?

Wil je graag isoleren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Bekijk dan eerst hoe het warmteverlies van je huis in elkaar zit.

Warmteverlies van je huis

Met het isoleren van je huis, is het logisch om te beginnen waar je het meeste winst kan behalen. Gemiddeld verliest een huis de meeste warmte door het dak: zo'n 30%. Daarna gaat de meeste warmte verloren via de buitenmuren (20%), de ramen (15%) en de vloer (10%). Als er nog niks geïsoleerd is in huis, is het dus slim om te beginnen met het isoleren van het dak. Woon je in een huurhuis? Ook dan kunnen kleine isolatieklussen helpen bij het besparen op je energierekening. Lees hier 5 tips om een huurhuis te isoleren. 

Subsidie voor isoleren van je huis

De overheid stimuleert huizenbezitters al jaren om hun huis te isoleren. Dit doen ze door subsidies uit te geven. Kijk dus altijd vóór je begint met isoleren, of je in aanmerking komt voor één van de subsidies.

Bekijk huidige subsidies van de Rijksoverheid

Bovendien krijg je met Praxis Plus 10% korting* op artikelen die je huis verduurzamen. Meer weten over het verduurzamen van je woning? Bekijk dan onze duurzaam pagina

Meer hulp nodig?


Huur een kluscontainer

Ga je aan de slag met een grote verbouwing of isolatieklus? Huur dan een kluscontainer bij een van onze winkels, zo kun je makkelijk al je bouwafval kwijt.

Huur een kluscontainer


Gereedschap huren

Heb je niet het juiste gereedschap voor je isolatieklus en schaf je het liever niet zelf aan? Bij Praxis kun je makkelijk het benodigde gereedschap huren en ophalen bij een winkel bij jou in de buurt.

Bekijk onze verhuurservice


Huur een vakman in

Wil je liever niet zelf aan de slag met je isolatieklus? Huur dan één van onze vakmannen in via onze montageservice voor een vaste prijs of ontvang tot 3 offertes gratis.

Bekijk onze montageservice

Handige tips voor het isoleren van je huis


Kies het juiste isolatiemateriaal

Hoe en waarmee je isoleert, bepaalt hoe groot het effect is. Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor je klus, is dus erg belangrijk. Wij helpen je bij het kiezen en hebben alle verschillen voor je op een rijtje gezet. Zo isoleer je je woning altijd met het juiste materiaal.

Bekijk ons productadvies voor isolatiemateriaal


Zorg voor genoeg ventilatie

Fanatiek begonnen met je huis isoleren? Heel goed! Maar let er wel op dat je genoeg ventilatie houdt in huis. Dit kan door ventilatieroosters in de ramen en onder de vloer. Maar ook door mechanische ventilatie. Op die manier blijft er genoeg luchtcirculatie. Dat is niet alleen beter voor het klimaat binnen, maar zo voorkom je ook dat je vochtproblemen krijgt.


Alle kleine beetjes helpen

Geen zin of geld om het isoleren van je huis groots aan te pakken? Begin klein. Radiatorfolie aanbrengen achter de verwarming, tochtstrips rondom de ramen & deuren en een tochtvrije brievenbus schelen ook in de energiekosten. En doe buisisolatie om je verwarmingsbuizen of kies voor raamisolatie. Alle kleine beetjes helpen bij het isoleren!

Bekijk alle soorten isolatiemateriaal

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten