PVC vloer voordelen

Een PVC vloer heeft veel voordelen: het is namelijk makkelijk in onderhoud, makkelijk te leggen en heel geschikt voor vochtige ruimtes. Wij vertellen je op deze pagina alles over de voordelen van PVC vloer.

Bekijk alle PVC vloeren

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?


1. PVC vloer blijft lang mooi

Doordat PVC een heel sterk materiaal is, gaat het lang mee. PVC is voorzien van een goede laag tegen slijtage, waardoor er nauwelijks beschadigingen ontstaan. Mochten er toch lichte krassen op je vloer komen, is het makkelijk om je pvc vloer te repareren door een strook te vervangen.

Bekijk advies over PVC vloer repareren


2. PVC vloer is goed te onderhouden

PVC is makkelijk te onderhouden door het gladde oppervlak. De vloer kan goed tegen vocht en is daardoor eenvoudig schoon te houden met een dweil. Tijdens het dweilen mag geen gebruik worden gemaakt van zeep. Wel kun je speciale reinigingsmiddelen gebruiken.

Bekijk advies voor schoonmaken van je PVC vloer


3. PVC vloer dempt geluid

Het mooie van een PVC vloer dat ze geluiddempend zijn. Daarom ook zeer geschikt voor een tussenwoning of een appartement. Maar hiervoor is het wel belangrijk dat je de goede ondervloer gebruikt. 

Bekijk advies voor ondervloer leggen


4. Geschikt voor vloerverwarming

Het materiaal waarvan een PVC vloer is gemaakt, laat heel goed warmte door. En het houdt ook warmte vast. Hierdoor is een PVC vloer heel geschikt voor vloerverwarming. Nooit meer koude voeten in de winter!


5. Geschikt voor vochtige ruimtes

Omdat een PVC vloer is gemaakt van kunststof, is de vloer heel geschikt om in vochtige ruimtes te leggen. Een mooie PVC vloer leggen in je badkamer is dus geen probleem.