Isoleren

Je huis isoleren is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook veel geld besparen. Maar waar begin je? 

Wij leggen je uit welke mogelijkheden je hebt. En waar je het beste kan beginnen met het isoleren van je huis. Ook geven we je handige tips en uitleg. Zo wordt isoleren makkelijk!

Bekijk alle isolatiemateriaal

Bekijk keuzehulp voor isolatiemateriaal

Waarom zou je je huis isoleren?

Als je van plan bent om nog even in jouw huis te blijven wonen, is het slim om te investeren in isolatie. Maar ook als je wilt verhuizen, zorgt het isoleren van je huis soms voor een stijging van de waarde. Je huis isoleren is dus verstandig omdat:
  • Het energie (en dus geld) bespaart
  • Het zorgt voor een comfortabeler huis. Dus minder koude voeten.
  • Het goed is voor het milieu dat je minder energie verbruikt
  • De waarde van je huis soms stijgt door het isoleren
Natuurlijk is hoeveel energie je bespaart door isoleren, helemaal afhankelijk van wat, waarmee en hoe je isoleert.


Je huis isoleren: waar begin je?

Wil je graag isoleren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Bekijk dan eerst hoe het warmteverlies van je huis in elkaar zit.

Warmteverlies van je huis

Met het isoleren van je huis, is het logisch om te beginnen waar je het meeste winst kan behalen. Gemiddeld verliest een huis de meeste warmte door het dak: zo'n 30%. Daarna gaat de meeste warmte verloren via de buitenmuren (20%), de ramen (15%) en de vloer (10%). Als er nog niks geïsoleerd is in huis, is het dus slim om te beginnen met het isoleren van het dak.

Subsidie voor isoleren van je huis

De overheid stimuleert al jaren huizenbezitters om hun huis te isoleren. Dit doen ze door subsidies uit te geven. Kijk dus altijd vóór je begint met isoleren, of je in aanmerking komt voor één van de subsidies.

Bekijk huidige subsidies van de Rijksoverheid

Wij helpen je met isoleren


Je dak isoleren

Bij het isoleren van je huis, is het dak een goede eerste stap. Je woning verliest namelijk over het algemeen de meeste warmte via het dak. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je je (schuin) dak isoleert.

Bekijk stappenplan schuin dak isoleren


Je (buiten)muur isoleren

Wil je de muren van je huis isoleren? Begin dan met de buitenmuren. Deze staan in contact met de buitenlucht en hierdoor verlies je dus de meeste warmte. Wij laten je zien hoe je het isoleren van je muur het beste aanpakt. 

Bekijk stappenplan muur isoleren

Tips bij het isoleren van je huis


Kies het juiste isolatiemateriaal

Hoe en waarmee je isoleert, bepaalt hoe groot het effect is. Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor je klus, is dus erg belangrijk. Wij helpen je bij het kiezen en hebben alle verschillen voor je op een rijtje gezet. Zo isoleer je je woning altijd met het juiste materiaal.

Bekijk onze keuzehulp voor isolatiemateriaal


Zorg voor genoeg ventilatie

Fanatiek begonnen met je huis isoleren? Heel goed! Maar let er wel op dat je genoeg ventilatie houdt in huis. Dit kan door ventilatieroosters in de ramen en onder de vloer. Maar ook door mechanische ventilatie. Op die manier blijft er genoeg luchtcirculatie. Dat is niet alleen beter voor het klimaat binnen, maar zo voorkom je ook dat je vochtproblemen krijgt.


Alle kleine beetjes helpen

Geen zin of geld om het isoleren van je huis groots aan te pakken? Begin klein. Radiatorfolie aanbrengen achter de verwarming, tochtstrips rondom de ramen & deuren en een tochtvrije brievenbus schelen ook in de energiekosten. En doe buisisolatie om je verwarmingsbuizen. Alle kleine beetjes helpen bij het isoleren!

Bekijk alle soorten isolatiemateriaal


Liever niet zelf je huis isoleren?

Wil of kan je je huis liever niet zelf isoleren? Laat het dan doen door één van onze vakmensen. Wij regelen 3 scherpe offertes voor je van erkende vakbedrijven.

Laat je huis isoleren