Zolder trap / ladder

 • tijd
  1 Dag
 • Kosten
  €285.0
 • stappen
  5

Stap 1

Om bij ons op de zolder te komen heb ik een ladder gemaakt die aan een stalen buis hangt/staat. De ladder heb ik online gekocht en laten bezorgen, de beugels heb ik erbij besteld online. De stalen buis heb ik gekocht in de bouwmarkt.

Stap 2

Ik heb de buis met de beugels boven en naast de deur met schroeven aan de houten balk gemonteerd.

Stap 3

Door de twee sets beugels op verschillende hoogtes aan de achterkant van de trap te monteren kan de ladder schuin tegen de stang staan om naar boven te gaan. Als ik hem aan de onderste set beugels hang kan hij tegen de muur hangen naast de deur als de ladder niet nodig is.

Stap 4

Hier de twee standen van de ladder.

Stap 5

Aan de onderkant en aan de achterkant van de ladder heb ik rubberen beschermings dopjes geschroefd om de vloer en de muur niet te beschadigen.

7 reacties

 • haroldkipharoldkip28 Jun 2015
  Dat is een mooie en slimme oplossing, Bryan! Hartelijk dank voor het delen :)
 • David1706David170612 Jul 2015
  Hi Bryan, mooie ladder. Ben voornamelijk geïnteresseerd in wat voor hout je hebt gebruikt.. Dank, Dave
 • bryan2bryan213 Jul 2015
  Hallo Dave, de ladder is van "grenenhout". Ik heb deze ladder online gekocht, zie: http://www.houtenladders.nl/van-eldik-est1891-houten-zoldertrap.html Grt. Bryan
 • pwitpwit29 Sep 2015
  Hallo Bryan, Ik was zelf ook op de site van houtenladders.nl terecht gekomen, maar voor een zolderladder met 13 treden en 2 sets beugels betaal ik veel meer dan de door praxis genoemde € 185,-- en dan heb ik nog geen buis met beugels ??? Grt. Petra
 • bryan2bryan230 Sep 2015
  Hallo Petra, Ik heb even zitten kijken en je hebt gelijk! Er is met het invoeren iets mis gegaan. De 1 moet een 2 zijn... Dus geen 185 euro maar 285 euro. Sorry, ik zal het aanpassen. Ik denk ook dat ze iets duurder zijn geworden. Grt. Bryan
 • vaneldik34vaneldik3410 May 2016
  Hallo Bryan, Toevallig liep ik op internet tegen deze foto's aan. Ik ben van houtenladders.nl, de webshop waar je de zoldertrap hebt gekocht. Ik zie dat je de trap ondersteboven én achterstevoren hebt staan! Het gebruik van de ophanghaken is op deze manier prima, je hebt ze dus alleen aan de voorkant gemonteerd. Het kan op zich geen kwaad maar de toepassing is dus niet goed. Is dit bewust gedaan of per ongeluk? Met vriendelijke groet, B.J. van Eldik (houtenladders.nl)
 • maurice-21maurice-2118 Jan 2017
  Hey Bryan, ik heb een soortgelijke constructie gemaakt, maar ben nog op zoek naar dergelijke haken die om de steigerbuis van 33mm haken. Heb je deze ook bij de praxis gehaald of waar kan ik die uithalen?