Vlonderterras aanleggen

  • Kosten
    €299.87
  • stappen
    4

Stap 1

Wil je nou ook een vlonder voor in de tuin? Vooral in deze Ibizatuin kunnen een overkapping met een vlonder niet ontbreken. In dit stappenplan en de onderstaande video zie je hoe je een vlonder kunt maken. Voor inspiratie voor een overkapping zie ook: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/overkapping-maken-en-inrichten of zoek op pergola, overkapping of veranda. Bepaal eerst hoe groot je de vlonder wil. Inprincipe is de vlonder even groot als de overkapping. Als je weet hoe groot de vlonder gaat worden kan je berekenen hoeveel planken en balken je nodig hebt. Zorg ook dat je genoeg schroeven hebt. Begin met het leggen van de balken. Het is verstandig om deze op worteldoek te leggen. Hierdoor ga je onkruid tegen. Eventueel kun je deze met een tacker vastmaken.

Stap 2

De vlonder komt op 15cm hoog zodat er genoeg ventilatie is. In dit geval is er gebruik gemaakt van Douglas hout want dat vergrijsd op den duur zo mooi. Breng één voor één de planken aan op de balken. Per balk minimaal één schroef door de plank.

Stap 3

Bij het leggen van een vlonder is het nooit verstandig om de planken koud tegen elkaar aan te leggen. Hout heeft een natuurlijke eigenschap om iets te kunnen gaan werken. Laat er dus een kier tussen van een paar mm. Je kunt bijvoorbeeld een schroef gebruiken als afstandhouder.

Stap 4

Leg de rest van de planken één voor één en voor je het weet ben je klaar! Zie hieronder het eindresultaat.

laat als eerste een reactie achter