Verven met Flexa muurverf

Ben je toe aan een nieuw kleur op de muur en heb je hulp nodig? Wij vertellen je in deze video hoe je dit helemaal zelf kunt aanpakken.

 • Durée
  2 Heure(s)
 • Coût
  €118.22
 • nombre d'étapes
  5
 • Difficulté
  2/5
partager
Imprimer

Stap 1 | Kies de juiste kleur

Begin als eerst met het kiezen van de kleur. Heb je kleurkeuze stress? Maak dan gebruik van de Flexa visualiser app. Klik op muur en geef deze een kleur naar keuze. Heb je een keuze gemaakt maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Gebruik dan de Flexa Kleurtesters op de muur. Deze vind je bij de Praxis bij jou in de buurt. Tevreden met de kleur? Mooi! Dan gaan we beginnen!

Flexa Visualizer App (iOS)
Flexa Visualizer App (Android)

Stap 2 | Reinigen en voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak genoeg ruimte vrij, zodat je goed aan de slag kunt. Zet daarom de meubels aan de kant en dek deze en de vloer af met een afdekzeil. Dit scheelt later veel schoonmaakwerk.

Vervolgens begin je met het ontvetten van de muur met Alabastine Verfreiniger. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf aan de muur.

Werk eventueel beschadigingen weg met Alabastine Muurvuller voor een mooi, egaal oppervlak. Vul de gaten op en werk deze weg met een plamuurmes.

Klaar met het reinigen van de muren? Dan kun je beginnen met het afplakken van verschillende randen zoals plinten en kozijnen. Zo kun je lijnrecht te werk gaan.

Stap 3 | Voorstrijk aanbrengen

Na het ontvetten kun je bijna beginnen met het verven van de muren. Maar breng eerst grondverf aan op het oppervlak. Onbehandelde muren hebben namelijk vaak een absorberende werking. Door het aanbrengen van de grondverf wordt dit verminderd en krijg je een mooi, egaal resultaat.

Je kunt hiervoor Flexa Grondverf Universeel gebruiken/ Gebruik hiervoor Flexa Grondverf Universeel.

We beginnen. Giet de grondverf in een verfbak. Rol bij het verven altijd van beneden naar boven en vervolgens van links naar rechts. Laat na het aanbrengen van de grondverf de muren 4 tot 6 uur drogen.

Stap 4 | Verven

Als de muren zijn gereinigd en de grondverf is aangebracht, kunnen we de muur een kleurtje  geven. Roer voor je begint de Flexa Creations verf even goed door voor een egaal eindresultaat. Begin met het verven van de hoeken en randen van de muur. Hiervoor kun je het beste een acrylkwast gebruiken. Daarna ga je verder met het verven van de grotere oppervlakten. Om het jezelf wat makkelijker te maken gebruik je hiervoor een muurverfroller.

Beweeg net als bij het aanbrengen van de grondverf ook hier van beneden naar boven en rol steeds 2 tot 3 keer over dezelfde baan.

Herhaal de voorgaande stappen bij de muren die je wilt witten. Gebruik hiervoor Flexa Powerdek.

Stap 5 | Afronding

Als je klaar bent, is het belangrijk dat je de tape verwijderd terwijl de verf nog nat is. Heb je de roller of kwast de volgende dag weer nodig? Wikkel deze dan in folie of een plastic zak.

Zie hier het eindresultaat! Een prachtig geschilderde muur en dat helemaal zelf gedaan.  Ohja, vergeet niet… de muur kan nog een tijdje nat zijn, dus laat hem nog even met rust.

0 commentaires