Vernieuwing tuin inclusief tuinhuisje

 • Kosten
  €4000.0
 • stappen
  6

Stap 1

De eerste stap was bekijken wat er moest gebeuren, de tuin was in zeer slechte staat. De elektra lag bloot en het huisje stond op instorten. De tegels lagen schots en scheef.

Stap 2

Na het bekijken moest er gewerkt worden. Hiervoor moest zwaar materiaal worden ingezet om alles zo snel mogelijk uit de tuin te halen. Hiervoor hebben we een graafmachine gehuurd en een container. De planten die ik wilde bewaren zijn uitgegraven en apart gehouden. Hierna is een laag zand van 10 cm aangebracht.

Stap 3

Na stap twee hebben we de elektra aangelegd en ook het water. Wij wilden water bij het huis hebben, maar ook in het tuinhuisje. Ook hebben we afvoer van het water aangelegd. Hiervoor moesten we door de fundering heen boren en de afvoer onder het woonhuis aansluiten op het riool.

Stap 4

Hierna hebben we het huisje opgebouwd. Het huisje was net iets breder dan de tuin, daarom hebben we het huisje smaller gemaakt. Grindtegels uit de oude tuin hebben we gebruikt om het huisje te betegelen. De rest van de tuin hebben we betegeld met een simpele grijze tegel. Hierbij hebben we aan twee kanten ruimte overgelaten voor beplanting.

Stap 5

Hierna hebben we nagedacht over de inrichting van het huisje. We hebben een keukentje gebouwd en een afzuigkap. Ook de elektra hebben we aangelegd en de kraan aangesloten.

Stap 6

Als laatste hebben we de tuinmeubelen neergezet en de lamp onder de overkapping opgehangen. Ook de beplanting is gedaan. Het eindresultaat is te zien op de foto's en ik ben er heel erg blij mee!

4 reacties

 • haroldkipharoldkip29 May 2015
  Beste Eve, Hartelijk gefeliciteerd! Jij bent de winnaar van deze week :o) Wij willen jouw indrukwekkende klus hierboven graag belonen met €500 klustegoed. Ik neem via e-mail contact met je op. Hartelijke groet, Harold Kip
  • EveAEveA29 May 2015
   Helemaal te gek! Wat een enorme verrassing! :D Ik heb je mail inmiddels beantwoord. Ik zit hier de rest van de avond nog wel na te stuiteren :P Groetjes, Eve
 • MarkMark29 May 2015
  Gefeliciteerd Eve, terechte winnaar!
  • EveAEveA29 May 2015
   Dank je wel Mark!