Veranda bouwen in de tuin

  • Tijd
    5 uur
  • Totaal aantal stappen
    12

Stap 1

Voor extra zonnebescherming en privacy is een veranda ideaal. Ik heb een stappenplan gevonden die er heel simpel en leuk uit ziet. Vond het wel leuk om hier te delen. (http://www.jaktozrobicsamemu.pl/instrukcje-krok-po-kroku/57/Budowa-werandy)

Markeer eerst de afstanden voor balken die je gaat plaatsen. Zo kan je zien welke materialen je nodig hebt en welke bouwmarkt ze kan leveren.

Stap 2

Zorg ervoor dat er een helling is om waterafvoer beter te reguleren. Zo voorkom je dat het dak te zwaar belast wordt.

Stap 3

Markeer de plekken waar de palen komen te staan. Je hebt 1 mogelijkheden:

1. Paalhouders kopen en die midden op de tegels plaatsen

2. De palen in de grond slaan en met snelcement vast zetten.

Stap 4

Meet de afstanden voor de gevelbalk en zorg ervoor dat de hoogte minstens 40 hoger is dan de balken. Zo krijg je een helling die de waterafvoer moet voorzien.

De dikte van zowel de gevelbalk als de draagbalken moet even veel zijn!

Stap 5

Boor de gaten in de muur voor de gevelbalk. Gebruik een waterpas en de gevelbalk om ervoor te zorgen dat de balk horizontaal goed staat.

Stap 6

Gebruik vervolgens nagelpluggen om de gevelbalk te monteren aan de muur.

Stap 7

Als je de mooie looks van tegels niet wilt verpesten met aarde, dan kan je deze paalhouders monteren in het midden van je tegel en daar vervolgens je balken in te plaatsen.

Stap 8

De palen moeten allemaal exact even hoog zijn. Span een touw om de 2 buitenste palen en controleer of zowel de middelste als de buitenste keurig gepositioneerd staan.

Stap 9

Plaats nu een balk horizontaal om de palen. Zorg hier ook voor dat de balk exact dezelfde afmetingen heeft als de palen. Plaats vervolgens kleinere balkjes in 90 graden om voor meer stabiliteit te zorgen.

Stap 10

Plaats nu de balken vanaf de gevelbalk tot aan de balk boven de palen. Bepaal zelf hoeveel balken je gebruikt per meter. Hoe meer balken hoe stabieler (en zwaarder!).

Stap 11

Plaats nu een daksoort op de balken. De bouwmarkten hebben zat materialen die voldoen aan verschillende eisen.

Stap 12

Bevestig de dakplaten aan elkaar zodat er geen regen/sneeuw tussen kan sijpelen. En klaar is kees!

Dit is natuurlijk een klus voor minimaal 2 personen. Probeer dit niet alleen te doen want met de gewichten die hier gemoeid mee gaan is dat onmogelijk.

Succes :)

Dit heb je nodig

0 reacties