Tip voor een strakke lijn op de muur als je gaat verven

We laten je in dit stappenplan zien hoe je een strakke, rechte lijn op de muur schildert.

  • Durée
    3 Minute(s)
  • nombre d'étapes
    5
  • Difficulté
    2/5
partager
Imprimer

Stap 1

Het lastigste is het aftapen van een strakke horizontale lijn. Daarom raden we je aan om een laser waterpas te gebruiken. Een laser zet je in het midden van de kamer neer en geeft rondom een strakke kaarsrechte lijn. Heb je geen laser waterpas? Geen nood! Ook met een normale waterpas kan je een rechte lijn aftekenen. Meet een punt vanaf de grond op de muur, bijvoorbeeld 110cm. Zet kleine lijntjes over de waterpas en plak deze vervolgens af met tape. Druk de tape goed aan om te voorkomen dat de verf eronder kruipt.

Stap 2

Heb je een muur met veel reliëf? Trek dan een extra lijn op de rand van de tape met acrylaatkit. Zo sluit je het reliëf goed af en kruipt de verf niet alsnog onder de tape. Verwijder wel de tape als de verf en de kit nog nat zijn. Kijk op de verpakkingen voor de droogtijd en andere instructies.

Stap 3

Leg vervolgens het afdekplastic op de vloer en tape dit ook vast. Let op: Plastic op de vloer kan soms glad worden. Kijk dus goed uit.

Stap 4

Daarna kan je aan de slag met de verf. Schilder met een kwast een rand van ongeveer 10cm onder de tape en vul de rest in met een roller en de verfsteel.

Stap 5

Als je uitgeschilderd bent kan je de tape verwijderen. Doe dit wel als de verf nog nat is. Check de aanbevolen droogtijd van de verf op de verpakking. Een rechte lijn op een muur schilderen. Zo doe je dat!

vous avez besoin de

0 commentaires