Steigerhouten tuinbank

Deze steigerhouten loungebank is zowel voor binnen als buiten geschikt. Voor ieder wat wils. Dit bouwpakket bestaat uit; op maat gezaagde planken, schroeven en een complete kant-en-klare set water- en vuilafstotende kussens. In dit maakrecept laten we zien hoe je de loungebank in elkaar zet. Bekijk hier het bouwpakket in onze store.

 • tijd
  3 Uur
 • Kosten
  €239.00
 • stappen
  11
 • klusniveau
  2/5

Stap 1

Pak het pakket uit. Schuur de randjes van de planken zodat er geen oneffenheden in de randjes van de planken zitten.

Leg de planken vervolgens zo neer als op de afbeelding. Het is belangrijk dat de jaarringen van de plank naar beneden wijzen zoals op de onderstaande afbeelding. Doe dit met de andere planken ook, zodat je 2 zijkanten hebt.

Stap 2

Boor vervolgens 6 gaatjes voor zoals op de afbeelding. Zodra dit gedaan is schroef je de dwarsbalk aan de planken vast met de accutol. Dit doe je voor de ene zijkant van de bank, en ook voor de andere kant.

Stap 3

Leg vervolgens de tweede dwarsbalk op de zijkant van de bank. Het is belangrijk dat deze balk op 32 cm hoogte zit. Zorg dat hij goed achteraan aansluit zoals op de afbeelding is aangegeven. Boor ook deze lat voor en draai met de accutol de schroeven erin zoals ook in de vorige stap is aangegeven.

Stap 4

Draai de zijkant vervolgens een kwartslag zodat de lange plank boven zit.Nu wordt het zitvlak gemonteerd (plank 176 cm). Boor deze wederom voor net als aangegeven op e afbeelding. Vervolgens kan de plank vastgeschroefd worden aan de buitenkant van de binnenste2dwarslat. Dit doe je vervolgens ook met de andere twee latten die het zitgedeelte vormen.

Stap 5

Pak vervolgens het verstevigingbalkje en boor ook deze voor. Plaats dit balkje vervolgens in het midden van het zitgedeelte. Let wel goed op dat dit aan de onderkant van de bank gebeurt. Zodra dit is gedaan kan het balkje worden vastgeschroefd zoals op de onderstaande afbeelding

Stap 6

Pak vervolgens de lange afwerklat die voor de voorkant van het bankje bestemd is. Boor 3 gaatjes voor in de voorste plank van het zitgedeelte. Doe dit rechts, in het midden en links van de plank zoals op de afbeelding is aangegeven.

Stap 7

Pak de plankjes die dienen als de leuning van de bank. Ook deze plankjes dienen voorgeboord te worden. In de onderste leuning gaan 2 schroeven die, zoals aangegeven in de afbeeldingen, aan de zijkant van het plankje worden geschroefd. Doe dit ook met het middelste balkje.

Stap 8

Doe dit ook met het middelste balkje.In het bovenste plankje boor je drie gaatjes voor. De kant waarbij er twee gaatjes zijn voorgeboord gaat in de middelste leuning. Schroef vervolgens drie schroeven in de daarvoor bestemde gaatjes.

Stap 9

Pak vervolgens de overige latten van 176 cm. Deze gaan de rugleuning vormen. Leg deze evenredig. Pak vervolgens het latje van de afbeelding.Ook deze boor je weer voor en schroef je vast aan de evenredig liggende planken van 176 cm.

Doe dit aan de linker, in het midden en aan de rechter kant.

Stap 10

Aan de binnenkant van de 2 buitenste latten draai je vervolgens 3 schroeven. Dit doe je aan beide kanten. deze schroeven gaan ervoor zorgen dat je de rugleuning aan de bank kan bevestigen.Als de 2 planken van 176cm een geheel zijn zet deze dan met de goede kant naar boven op het zitgedeelte.

Zorg dat de rugleuning 43 cm. Van de voorkant af staat. Schroef vervolgens de rugleuning aan de armleuning vast.

Stap 11

Als de stappen zijn afgewerkt is de bank klaar voor gebruik!