Speciale armleuning of bekerhouder in de armleuning van je tuinstoel

Stap 1

Wil je nou speciale armleuningen in je tuinstoel in plaats van de simpele rechte balken? En/of een bekerhouder in de armleuningen van je tuinstoel? Volg dan de stappen hieronder. Ook is hieronder een simpel voetenbankje voor bij de stoelen beschreven. De tuinstoelen zelf zijn te vinden via de links hieronder. De grote variant: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel En de kinder variant: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel-speciaal-voor-de-kinderen De tuinbank: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinbankje

Stap 2

Speciale armleuning: Je kunt de speciale armleuning zo maken dat deze alleen in het midden een bocht heeft maar je kunt ook de voorkant rond maken. In dit geval is gekozen voor beide. Teken met een potlood de voorkant rond en zaag dit met een decoupeerzaag. Eventueel kun je dit mooi rond tekenen door iets ronds zoals een pot verf hiervoor te gebruiken. Voor beide leuningen moet je er op letten dat je ze wel hetzelfde maakt. Je kunt bijvoorbeeld de leuningen op elkaar leggen om dit te vergelijken. Voor de armleuning van de grote variant is Vuren lat 44 x 94mm gebruikt. Voor de armleuning van de kinder variant is vuren lat 44mm x 69mm gebruikt.

Stap 3

Bekerhouder: Met een gatenboor kun je eenvoudig een gat maken in de armleuning. Dit kan in de normale armleuning maar ook in de speciale armleuning zou je dit kunnen doen. Doe dit wel precies in het midden van de leuning zodat deze nog stevig blijft. Wil je nou weten wat de handigste maat is voor jouw stoel? Pak één of een aantal glazen die je vaak gebruikt, en gebruik deze om de maat te bepalen. Gebruik eventueel een potlood en zet aan beide kanten van de onderkant van de beker die je hebt gekozen een punt. Je kunt met een rolmaat of liniaal nu eenvoudig de maat zien. Dit is de maat gatenboor die je moet gebruiken. Hou er rekening mee dat het gat niet te groot moet zijn zodat de bekers er niet doorheen kunnen vallen! Ook moet de rand van de leuning niet te dun worden! Voor de armleuning van de grote variant is Vuren lat 44 x 94mm gebruikt. Voor de armleuning van de kinder variant is vuren lat 44mm x 69mm gebruikt.

Stap 4

Voetenbankje: Wil je nou ook een voetenbankje maken? Gebruik dezelfde planken en balken als bij de stoelen zijn gebruikt. Eventueel heb je hier misschien nog wel van over? Gebruik dit dan. De balken moeten op 45graden worden afgezaagd. Gebruik zo'n 3 a 4 planken. Maak het voetenbankje even breed als de stoel. Dit is dus anders voor de grote stoel dan voor de kinder variant. Ook kun je dit natuurlijk doen voor je eigen stoel. Maak de planken even breed als de andere stoel breed is. Maak de balken even lang als de balk van de stoel hoog is. Zodat met het bovenste plankje erop dit even hoog of net iets lager is dan de stoel. Hierdoor zit het fijn. Plaats de balken tegen elkaar zoals te zien op de foto. Je kunt eventueel lijmklemmen gebruiken voor je ze aan elkaar zet. Plaats vervolgens de plankjes tegen de balken aan doormiddel van schroeven.