Schutting plaatsen

  • tijd
    1 Dag
  • stappen
    7

Stap 1

We hebben een nieuwe schutting geplaatst om onze achtertuin. Hieronder n een aantal stappen hoe je dat kan aanpakken. Werkte voor ons erg goed.

Bepaal eerst hoeveel schuttingdelen en palen je nodig hebt. Meet daarvoor de lengtes op waar de schutting moet komen. Een schuttingdeel is meestal 1,8 meter. Dus deel je de maat die je hebt opgemeten door 1,8. Als je een schuttingdeel gaat gebruiken met een andere maat dan neem je natuurlijk die maat. Je hebt altijd een paal meer nodig dan je schuttingdelen nodig hebt.

Stap 2

Als je alle spullen in huis hebt ga je eerst de palen neerzetten in de grond. Je kan daarvoor een draadje spannen over de grond waar de schutting moet komen. Zo zorg je ervoor dat straks alle palen in een rechte lijn staan.

Stap 3

Maak het eerste gat voor de eerste paal vlak naast het gespannen lijntje. Dit hebben wij gedaan met een grondboor die je kan huren, maar je kan ook een schep gebruiken. Omdat je een grondboor vlak naast een muur niet kan draaien moet je daar altijd een schep genruiken. De palen moet je toch zeker 50 tot 80 cm diep plaatsen, dus zo diep moet het gat ook zijn.

Stap 4

Zet nu de paal in het gat en zorg dat die waterpas staat. Wij hebben de palen vastgezet met snelbeton en dan moet je eerst het gat vullen met water en dan strooi je de zak beton in het water. Dit mengt dan vanzelf en is na ongeveer 15 min hard geworden.

Stap 5

Meet nu vanaf de eerste paal langs de draad een breedte van een schuttingdeel uit. Daar komt dan het volgende gat. Daar de paal weer inzetten, verticaal waterpas zetten en vullen met water en beton. Let wel op dat alle palen even hoog zijn.

Stap 6

Als alle palen staan kun je de L-vormige schuttingsteunen in de palen draaien. Dit doe je een stukje boven de onderkant en onder de bovenkant. Gaatje voorboren in de paal en daar de schuttingsteun indraaien. Als je 4 steunen tussen de eerste 2 palen hebt gemaakt kan je het eerste schuttingdeel plaatsen door deze tegen de steunen aan te zetten en vast te schroeven. Doe dit wel met minimaal 2 personen, want is lastig in je eentje. Zorg altijd dat de schutting iets boven de grond hangt, anders loop je de kans dat het gaat verrotten.

Stap 7

Aan het einde van de schutting zul je waarschijnlijk een stukje moeten inkorten. Dit kan je doen met een cirkelzaag.

1 reactie

  • ramezramez06 Apr 2015
    Schuttingen