Sanitairkit aanbrengen

  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1

Voorbereiding:
Zorg dat de ondergrond vet- en stofvrij is. Doe dit met een niet-pluizende doek en een ontvetter die geen residu achterlaat.
Snijd het topje van de koker af. Bij sanitairkit mag je een wat groter deel van het topje wegsnijden. Pas wel op dat je het schroefdraad er niet van afsnijdt. Draai nu het tuutje op de koker.
Plaats de koker in het kitpistool en knijp in de hendel totdat er een klein beetje kit uit het tuutje komt. Zet de rem van de kitspuit los, anders blijft er kit uit de koker lopen.

Vul een emmer en een spuitfles met water en afwasmiddel.

Stap 2

Kitten:
Kit eerst de vloeraansluitingen, en daarna de wandaansluitingen. Kit met de vloeraansluitingen de eerste 10 cm van de wandaansluitingen mee. Hier komen we in de volgende stap op terug. Kit in een rustige beweging de aansluitingen. (2) Zorg dat de kit goed in de nekken van de aansluitingen terechtkomt.

Stap 3

Gladstrijken:
Pak nu de spuitfles en spuit de aansluitingen goed in. Neem een kitplaatje, maak deze nat in de emmer met zeepsop en plaats het afstrijkplaatje haaks op de tegels tegen de kit aan.
Strijk van beneden naar boven de overtollige kit weg. Als het plaatje vol met kit zit kun je hem gemakkelijk afspoelen in de emmer en verdergaan tot je alles gehad hebt. 2) Spuit de aansluiting nog een keer in met de spuitfles en strijk na met een natte vinger.

Aandachtspunten:
● Zorg dat je een stof- en vetvrije ondergrond hebt. Dit is belangrijk voor een goede hechting van de kit op de ondergrond.
● Wil je meerdere aansluitingen kitten, werk dan van beneden naar boven; als je bijvoorbeeld eerst de wanden en als laatste de vloer kit, dan wordt de vloer nat van het zeepsop van de muur en kan de vloer dus niet meer gekit worden.
● Neem geen zeepsop met citroen. Hier kunnen zuren inzitten die de kit aantasten.
● Als je het kitpistool even weglegt, houd er dan rekening mee dat er mogelijk nog wat kit uitloopt. Je verkleint de kans hierop door hem vrij te zetten met het hendeltje achterop het kitpistool.
● Laat alle kitten goed uitharden voordat je ze belast.
● Houd rekening met de houdbaarheidsdatum van de kit. Zeker in natte ruimtes kun je beter nieuwe kit gebruiken dan eerder gebruikte kit.