Pimp je schutting!

Wil je meer uit je schutting halen? Bekijk dan dit maakrecept en pimp je schutting met bloembakken en vogelhuisjes!

  • Tijd
    3 minuten
  • Totaal aantal stappen
    7

Stap 1

Leg het scherm plat op de vloer en verdeel drie tuinplanken in de tussenruimte van het tuinscherm en bedenk waar je de bloembakken wilt hebben. Dit doe je om de schutting te versterken.

 

Stap 2

Meet de maat op van driemaal een tussenruimte en tweemaal een schuttingplank zoals op foto 5. Dit is de lengte van de voorkant van de houten bloembak. De houten omlijsting van de plasic bloembak is twee delen hoog. Verbind deze zoals op de foto's aangegeven.

Stap 3

Plaats het achterwandhoutje van de houten omlijsting op de positie daar waar je de bloembak wilt hebben. Nu verbindt je de voorkant en de twee zijkanten met twee kleine hoekijzertjes.

Stap 4

Bevestig nu op de achterwand van de houten omlijsting ook twee kleine hoekijzertjes zoals op foto 13 en plaats twee grote hoekijzers om de plastic bloembak te kunnen dragen.

Stap 5

Om het vogelhuisje vlakker tegen de achterwand te kunnen vastzetten tik je met een hamer de extra daklijst er af. Plaats nu een stukje tuinplank op de schutting. Bevestig vervolgens een hoekijzer tegen de plank aan en plaats je vogelhuisje.

Stap 6

Nu is het tijd om de tuinpalen zo te maken dat de schermen er tussen kunnen hangen. De paalvoeten zijn altijd iets ruimer dan de palen zelf (om ze nog waterpas te kunnen stellen). Gebruik hier bijvoorbeeld plastic stelblokjes van verschillende diktes. Stel nu de palen waterpas en zet ze vast aan de paalvoet/paalhouders. Gebruik nu de hoekijzers en zet de schuttingen vast. Boor wel eerst de gaten voor.

Stap 7

Vul de bloembakken met de gewenste bloemen en plaats deze in de houten frames.

Succes met maken!