Overkapping maken en inrichten

  • Kosten
    €14.99
  • stappen
    8

Overkapping maken:

Wil je nou ook een overkapping voor in de tuin? Vooral in deze Ibizatuin kunnen een overkapping met een vlonder niet ontbreken. In dit stappenplan en de onderstaande video krijg je inspiratie hoe je een overkapping kunt maken en inrichten. Daarnaast zijn er nog andere overkappingen/pergola's te vinden als je zoekt op: "overkapping" of "pergola" of "veranda". Voor de vlonder zie ook: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/vlonder-maken

Algemeen:

Natuurlijk is het per tuin verschillend hoe groot de overkapping kan worden, en per smaak verschillend hoe je de overkapping er uit wil laten zien. Zorg er wel voor dat de balken voor minimaal 1/3de in de grond komen. Hierdoor krijg je een stevig geheel. Als je in alle weersomstandigheden onder de overkapping wil zitten is het ook verstandig het dak waterdicht te maken. (Of als je de spullen hieronder droog wil houden!) Normaal gesproken zijn de meeste overkappingen één geheel. In dit geval is de overkapping niet geheel dicht. De linker en rechterkant zijn dicht maar het midden van het dak is gemaakt van schapenhekjes. Deze worden wel wit geverfd om de Ibiza look te geven.

Verven schapenhek:

Je kunt de schapenhekjes eenvoudig verven met een verfpistool. Doe dit wel buiten voor een goede ventilatie en gebruik verf die vorst en vocht bestendig is. Zorg ook dat onder andere je auto wel wat verderop staat! Leg

Plaatsen schapenhek:

Plaats vervolgens het schapenhek tussen de twee daken. Gebruik een boormachine en schroeven om het schapenhek vast te zetten. Gebruik een betonschaar/boutenschaar om het restand van het schapenhek te knippen.

Meerpalen:

Je kunt een zitplek creëren met meerpalen. Deze palen zijn wel erg zwaar, dus zorg dat je met genoeg mensen bent om deze neer te zetten! Ga slim te werk zoals Thomas of gebruik hier een machine voor.

Verlichting aansluiten:

Tot slot is het belangrijk dat je verlichting aansluit op verschillende plekken zodat je ook in de avond van deze chillplek kunt genieten! In dit geval zijn er verschillende soorten verlichting gebruikt. Kies verlichting die je mooi vindt en die past bij de tuin die je hebt. Sluit de verlichting aan en controleer daarna of deze werkt! Let op: het moet natuurlijk wel buitenverlichting zijn!

Inrichten:

Vervolgens kun je de overkapping inrichten hoe jij dat wil! Maak er wat leuks en origineels van!

Eindresultaat/inspiratie:

Zie hier het eindresultaat als inspiratie.

laat als eerste een reactie achter