Maak je eigen tuinstoel speciaal voor de kinderen

  • Durée
    1 Heure(s)
  • Coût
    €70.0
  • nombre d'étapes
    9
partager
Imprimer

Stap 1

Zelf een leuke tuinstoel voor de kinderen maken? Door het volgen van deze stappen is dat helemaal niet moeilijk om dit te maken. Ook maak je hier eenvoudig een voetenbankje bij. Wil je de tuinstoel (in het groot) samen maken bij de Praxis? Meld je dan aan voor een workshop voor maar €49,- https://www.praxis.nl/service/maak-workshop/workshops/tuinstoel-maken/ Voor de grote variant zie ook: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel Materialen - 3x vuren lat 44mm x 69mm x 270cm - 5x vuren lat 44mm x 18 mm x 210cm - 1 x vuren lat 44 x 44mm 210cm - Doosje vlonderschroeven 5x50mm - Doosje constructieschroeven 6x80mm - 4 schroeven 6x180mm Deze materialen zijn de materialen voor de stoel en het bankje samen. Zagen: Zaag aan de hand van de zaaglijst alle onderdelen van de stoel en het voetenbankje (met voetenbankje in totaal 31 stuks). Bij de meeste Praxis vestigingen is het mogelijk om het hout voor te zagen. Informeer bij de Praxis bij jou in de buurt dit mogelijk is. Dit kan een hoop tijd besparen.

Stap 2

Zitframe: Zaag de balken van A zoals op de foto zodat de balk aan de zitkant vlak is. Zet vervolgens balk D tussen de balken A. Plaats vervolgens ook de tweede balk D hier tussen. Zaag met de decoupeerzaag de hoekjes van 18graden van de twee zitframe balkjes zodat je een nieuwe punt krijgt met een hoek van 90 graden Boor in de twee zitframe balkjes de gaten voor om met contructieschroeven de tussenliggende dwarsbalkjes te bevestigen. Plaats het achterste dwarsbalkje zo dat deze onder een hoek van 8 graden naar achter helt. De hoek van zitvlak en rugleuning is dan 98 graden.

Stap 3

Zitvlak: Begin vervolgens met het maken van het zitvlak. Plaats de 6 zittingplankjes (dit zijn de plankjes F) zoals op tekening aangegeven, de ruimte tussen de plankjes is 8mm. Door de plankjes netjes af te tekenen daar waar de vlonderschroeven komen krijg je een mooie en rechte lijn schroefkoppen.

Stap 4

Rugleuning: Daarna is het tijd voor de rugleuning. Dit zijn de planken G. Plaats de 6 rugleuningplanken onder aan de achterste dwarsbalk die onder een hoek van 8 graden naar achteren gaat met 3 á 4 vlonderschroeven. De tussenruimte van deze plankjes is zo'n 6 mm.

Stap 5

Voorpoten: Ga verder door de twee voorpoten tegen de rest aan te plaatsen. Dit zijn de balken C. Om de hoek van 18 graden van de zitting makelijk te krijgen kun je twee strookjes hulphout van 18mm dik en 27cm lang onder de voorrand plaatsen zoals op de foto. Schroef nu de poten aan het zitframe vast met constructieschroeven 6x80.

Stap 6

Armleuningen: Vervolgens moeten de armleuningen gemaakt worden. Dit zijn balken B met balk E er tussen zoals te zien op de foto. Je krijgt nu een U-vorm. Voor het verbinden van de U-vorm van de armleuning gebruiken we lange constructieschroeven van 6x180. Even voorboren met 5mm in de lange delen is wel aan te raden. Je wilt natuurlijk niet dat je stoel kapot gaat of lelijk wordt! Door twee hulpbalkjes te gebruiken van 51cm die even hoog zijn als de voorpoten kun je de armleuningen makelijk plaatsen. Schroef van boven de leuning vast aan de voorpoten. Doe dit weer met constructieschroeven. Na het aftekenen in een rechte lijn kun je de rugleuning plankjes met vlonderschroeven in de dwarsbalk van de rugleuning vast maken.

Stap 7

Ronding rugleuning: Bijna Klaar! Wil je een ronde rugleuning? Plaats tussen de middelste twee planken G een spijker. Dit kan gewoon tussen de planken in zonder het vast te zetten maar je kunt de spijker ook even vast zetten in de balk achter de rugleuning. Wikkel vervolgens touw er omheen en teken de cirkelboog af. Zaag vervolgens met een decoupeerzaag de planken G rond. Even schuren en klaar.

Stap 8

Voetenbankje: Maak als laatst een voetenbankje. Plaats de balken H tegen elkaar zoals te zien op de foto. Plaats hier vervolgens de plankjes F tegenaan. De stoel en het voetenbankje zijn nu klaar. Veel zonplezier!

Stap 9

Extra's: Wil je de stoel oppimpen? Kijk dan bij: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/speciale-armleuning-of-bekerhouder-in-de-armleuning-van-je-tuinstoel Hier zie je hoe je speciale armleuningen kunt maken en/of een een bekerhouder kunt maken in de leuningen. Voor de grote variant zie ook: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel. Voor de bredere variant, het tuinbankje zie ook: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinbankje

0 commentaires