LED tl buis vermaken tot hanglamp

  • Tijd
    2 minuten
  • Totaal aantal stappen
    8

Stap 1

In deze step by step leggen we uit hoe je van een standaard LED TL-buis zelf een mooie creatieve hanglamp kunt maken. Veel plezier met het maken!

Stap 2

Om deze hanglamp te maken heb je het volgende nodig: - 5x ronde stok 14mm x 270cm - 7x ronde stok 12mm x 270cm - Philips LED tl buis 100cm - Staaldraad met een diameter van ca 2-3 mm - Touw - Kroonsteentje - Aluminiumfolie

Stap 3

Zaag uit de 12mm & 14mm houten stokken stukken van 120 cm. Zaag ook ca. 10 stukjes van 10 cm af van beide diameters. Neem een lange stok van 14mm diameter en boor er twee gaatjes doorheen op de plek waar je de ophangkabels van de hanglamp wil hebben. Haal uit het kroonsteentje met een stanleymes de metalen binnenkantjes. Gebruikt dit als eindstop op de draad zoals op de laatste foto te zien is.

Stap 4

Haal de draad door de gaatjes, maak de onderkant van het boorgaatje iets groter zodat de eindstop wegvalt in de stok. Maak naast de rechter draad een inkeping waar het stroomsnoer van de LED buis doorheen kan.

Stap 5

Lijm met een hot-glue lijmpistool twee stokken naast de stok met de draden, zoals op foto 2. Leg de LED buis op de eerste 3 stokken en laat het stroomsnoer er onderdoor lopen. Vul de uiteinden op met de 10cm stukjes en lijm deze ook vast.

Stap 6

Vul het uiteinde waar de stroomkabel zit op met de kleine stukjes zoals op de foto's te zien is. Haal met een beitel stukjes weg zodat er ruimte ontstaat om om de stroomkabel heen te bouwen. Vul de andere kant ook op met de kleine stukjes in de zelfde volgorde! Wissel de dikke en de dunne stoken af.

Stap 7

Voeg afwisselend dikke en dunne stokken toe rondom de LED buis en lijm ze vast. Om licht niet tussen de stokken door te laten komen kun je aan de binnenkant aluminiumfolie doen om dit tegen te gaan. Bouw (lijm) door tot je het gewenste resultaat hebt. Je kunt je hanglamp dikker of dunner maken door meer of minder stokken te lijmen.

Stap 8

Wikkel het jute touw om de uiteinden van je hanglamp voor een decoratief effect. Succes met maken!