Lage douchebak plaatsen

  • nombre d'étapes
    4
partager
Imprimer

Stap 1

Voordat je begint, is het belangrijk dat je je eigen veiligheid in acht neemt.

- Zorg voor een opgeruimde werkomgeving.
- Let bij het boren op, dat er op die plek geen elektriciteits- of waterleidingen door de muur of vloer lopen.

Stap 2

Voordat je een platte douchebak kunt plaatsen, moet je zorgen dat er plaats is voor het sifon. De afvoer die we hierop aan gaan sluiten moet lager zijn dan het sifon en dus onder afschot komen te staat, zodat het water goed wegloopt.

1. Leg de douchebak op zijn plek en teken de positie van het sifon af. Verwijder nu de douchebak weer.
2. Maak met een beitel of hamerboor een sleuf in de vloer voor het sifon en de leiding naar de afvoer. Zorg hierbij dat er plaats is voor het gehele sifon. Test nu de afvoer door er met een slang water in te laten lopen. Wees er zeker van dat er geen lekkages zijn en dat het sifon op de juiste hoogte zit voor de aansluiting op de douchebak.

Stap 3

Tijd om de douchebak te plaatsen. Zorg dat de ondergrond vlak en schoon is en dat de douchebak over het hele oppervlak wordt ondersteund. Verwijder de folie van de onder- en buitenkant van de douchebak. Laat de folie aan de bovenkant eventueel nog even zitten om beschadigingen bij het plaatsen te voorkomen.

Breng een siliconenkit aan op alle plaatsen waar de douchebak de vloer en de wand raakt en plaats de douchebak. Check of hij waterpas is en corrigeer eventueel. Sluit hierna het sifon aan op de douchebak en verwijder overtollig kit meteen. Als de kit eenmaal is uitgehard dan is deze moeilijk te verwijderen.

Leg twee zakken van ongeveer 25 kilo per stuk in de douchebak en check of hij nog steeds waterpas is. Laat dit 24 uur zo staan, hierna kun je de zakken weer verwijderen.

Succes met je klus!

Stap 4

Aandachtspunten:

- Check de afvoer grondig op waterdichtheid. Het kan weken of maanden duren voordat voordat een lekkage zichtbaar is.