Kitten voor de perfecte voeg

Zelf gaan kitten in je badkamer, toilet of keuken, maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken? Volg dan deze 12 eenvoudige stappen en je hebt de perfecte voeg! Iedereen kan voegen!

  • Kosten
    €21.48
  • stappen
    12

Stap 1

Verzamel de materialen om aan de slag te gaan. Vul als eerste het emmertje/bakje met koud water en afwasmiddel (sop).

Stap 2

Bij bestaande kitrand: snij de oude kitrand zoveel mogelijk weg. Vaak kun je daarna de kitrand grotendeels loshalen. Bij een nieuwe kitrand: lees vanaf stap 6.

Stap 3

Krab de restanten van de voeg met een mes en een plamuurmes zo goed mogelijk weg. Het plamuurmes gebruik je om de voegrand op de wand en vloer makkelijk weg te halen.

Stap 4

Veeg de losgekomen kit weg met spons of een doek. Dit kun je ook met een stofzuiger doen.

Stap 5

Er zal een soort folieachtig laagje op de tegels achterblijven. Dit kun je verwijderen door de kitrand ruim in te smeren met kitverwijderaar. Laat dit 15 minuten inwerken en verwijder met een plamuurmes. Maak daarna de voeg schoon met sop.

Stap 6

Snij het bovenste puntje van de kitkoker. Let op: snij niet het schroefdraad weg! Draai de spuitmond op de koker. Plaats de kitkoker in de kitspuit. Om de metalen duwer naar onderen te halen moet je eerst op de knop achterop de kitspuit drukken. Draai het dopje van de spuitmond af.

Stap 7

Knijp langzaam in de kitspuit net zolang totdat er een beetje kit uit de spuitmond loopt. Hou een stuk keukenpapier bij de hand om de kit op te vangen.

Stap 8

Breng in ruimte mate kit aan in de kitrand. Liever teveel dan te weinig.

Stap 9

Bij siliconenkit: vul de plantenspuit met sop en spuit dit over de kitrand. Ook hier geldt: liever teveel dan te weinig. Bij acrylaatkit hoef je geen sop te gebruiken. Het kan wel, maar het hoeft niet.

Stap 10

Bepaal welke voeg je wilt hebben. Met de kitmaatjes kun je diverse soorten en maten voegen maken. Hou het kitmaatje haaks op de tegels, dan zie je welke uitsparing je maakt voor de voeg. Op de verpakking van de kitmaatjes wordt dit duidelijk beschreven. Dompel het kitmaatje in een emmertje/bakje met sop.Dit bevordert het maken van de perfecte voeg.

Stap 11

Zet het kitmaatje haaks op de voeg en strijk de overtollige kit langzaam weg. Doe de proppen kit die aan het kitmaat blijven plakken in het emmertje met sop of op een oude krant. Herhaal stap 11 totdat alle kit afgestreken is.

Stap 12

Druk op knop van de kitspuit, zodat de kit niet verder uit de kitkoker loopt! Dan kun je ook de duwer uit de kitkoker halen en de koker uit de kitspuit verwijderen.