Een hoge bartafel maken

 • Kosten
  €90.0
 • stappen
  6

Stap 1

Een leuke bartafel komt altijd goed van pas bij feestjes en eetgelegenheden. Daarnaast is het een leuk alternatief als je geen eettafel wilt in de woonkamer. Hieronder zie je in 6 stappen hoe een bartafel met moderne look kan worden gemaakt.

Ik ben er van uit gegaan dat een plank 3cm dik is. Dit heb ik verwerkt in mijn afmetingen. Natuurlijk kan je zelf bepalen hoe hoog of breed je bartafel moet zijn.

Stap 2

Zaag 4 planken met een lengte van 73 cm. Deze planken gebruik je in de breedte. Hou ongeveer 24 cm ruimte tussen de planken. Met een undercover jig kan je schuin schroeven in de planken boren voor een zo clean mogelijke look. Je kan ook schroeven plaatsen aan de buitenkant van de planken.

Stap 3

Plaats nu 9 planken van 85 cm lang en 9 cm breed naast elkaar. Zorg ervoor dat je 0.5 cm ruimte laat tussen de planken als de bartafel buiten komt te staan. Als alles klopt, dan krijg je 3 cm ruimte aan elke zijkant (zie afbeelding).

Gebruik hier ook een undercover jig om te planken vast te schroeven. Plaats ook houtlijm voor wat meer stevigheid.

Stap 4

Plaats de tafelpoten aan het uiteinde van elke hoek. Bevestig deze poten met houtlijm en schroeven.

Stap 5

Voeg verticaal een plank van 118 cm toe aan de tafelpoten. Zaag beide uiteinden van plank (90 graden). De hoogte op foto is 30 cm. Boor de schroeven schuin erin voor een betere grip.

Stap 6

Voeg 2 planken verticaal toe (zie foto). Zaag de plank 90 graden aan 1 uiteinde en schroef bij beide kanten schuin de plank vast. De x vorm zorgt voor meer stabiliteit en ziet er daarnaast erg gaaf uit.

Een likje verf nog of wat lak en je bent klaar!


Als iemand de tafel gaat maken dan hoor ik het graag, want dan post ik gelijk de stappenplannen van de krukjes :).

(anna-white.com/)

2 reacties

 • haroldkipharoldkip11 Jun 2015
  Gave tafel, Safae! Hartelijk dank voor het delen! Ik heb er helaas geen ruimte voor (ik woon in een appartement en heb geen tuin), maar anders zou ik deze wel maken denk ik. Zeker handig bij een feestje! Wat ik zelf ook een heel gave vind, is deze (inklapbare) tafel van www.jurfortuin.nl. Wat denk jij; zou zoiets gemakkelijk zelf te maken zijn? Hartelijke groet, Harold Kip
 • Caroline FrancoCaroline Franco08 Jul 2017
  Hele leuke tafel! Wij zouden deze zomer ook graag een gelijkaardige bartafel met stoelen erbij zelf maken. Zou je het ontwerp voor de stoelen ook kunnen delen? Dat zou ons echt kunnen helpen. Alvast bedankt! Groetjes Caroline