Hoe repareer je een beschadigde tegel?

  • stappen
    11

Stap 1

Dit product bevat het benodigde gereedschap, het enige wat u nog nodig heeft is: - Boor- of schroefmachine - Schroevendraaier - Hamer - Plamuurmes - Borstel of handveer - Tegelkruisjes (optioneel) - Spons/doek

Stap 2

Voorbereiden: Verwijder de voeg van beschadigde de tegel met een schroevendraaier, door met de schroevendraaier in de voeg te snijden.

Stap 3

Kap de beschadigde tegel uit met behulp van een schroevendraaier en hamer.

Stap 4

Verwijder dan de oude lijmresten en ander loszittende delen met je plamuurmes. Borstel deze daarna schoon met een handveger om stof te verwijderen.

Stap 5

Pak dan je Weber easyrepair Tegel & Steen reparatieset en giet 3/4 van de aanbevolen hoeveelheid water in de emmer. Voeg dan de droge mortel erbij en roer dit 2 minuten met behulp van de bijgeleverde roerspindel en uw schroefmachine tot een klontvrije specie. Verwerk dit product niet onder 5°C of boven de 30°C.

Stap 6

Verwerken: Pak de bijgeleverde lijmkam en strijk de lijm op de plaats van de verwijderde tegel.

Stap 7

Breng ook een gelijksoortige lijmlaag aan op de nieuwe tegel. Het is belangrijk dat beide raakvlakken 100% zijn voorzien van specie.

Stap 8

Duw de tegel met een schuivende beweging op zijn plaats en blijf duwen zodat beide delen goed aangesloten zijn. Maak indien nodig gebruik van tegelkruisjes om de voegdikte te bepalen.

Stap 9

Maak de tegels indien nodig schoon met een niet te natte spons of doek.

Stap 10

Reinig grondig je gebruikte gereedschap. Voor het voegen van de gerepareerde tegel zie: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/het-voegen-van-wandtegels-of-vloertegels Dit kan na minimaal 3 uur worden gedaan.

Stap 11

Nog vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze helpdesk (040 2597 900). Of kijk op onze website: http://www.weberbeamix-dhz.nl/