Het voegen van een muur

  • stappen
    9

Stap 1

Voorbereiden: Verzamel het benodigde gereedschap: - Droge harde borstel - Zachte borstel - Tuinslang - Troffel (optioneel) - Handschoenen - Speciekuip - Boormachine - Roerspindel - Voegspijker (bij voorkeur lang en kort) - Voegbord - Plantenspuit Daarnaast heb je natuurlijk de voegmortel nodig. Dit is de Beamix 331 voegmortel. De voegmortel is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: antraciet, lichtgrijs en grijs.

Stap 2

Maak de muur schoon met een droge harde borstel. Spoel de voegen daarna schoon met water. Hierdoor hecht de voegspecie beter.

Stap 3

Meng daarna Beamix Voegmortel met behulp van de boormachine en roerspindel in de speciekuip. Meng water volgens de voorgeschreven instructies op de verpakking. Let op: Wijk nooit van de voorgeschreven hoeveelheden af!

Stap 4

Verwerken: Begin met de horizontale voegen (lintvoegen). Plaats dan Beamix voegmortel op het voegbord en hou het voegbord net onder de voegen. Duw de specie met een voegspijker in de voegen en strijk de voegspijker dan horizontaal over de eerder aangebrachte voegspecie voor een glad resultaat. Werk alle lintvoegen op deze manier af.

Stap 5

De verticale voegen (stootvoegen) pak je met de hand een bal specie en gebruik de (korte) voegspijker om deze in de voeg te duwen. Werk zo alle horizontale voegen verder af.

Stap 6

Afwerken: Pak een zachte borstel en borstel over de muur of overtollig specie te verwijderen.

Stap 7

Benevel de muur lichtjes met een plantenspuit.

Stap 8

Maak je gereedschap goed schoon met water.

Stap 9

Nog vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze helpdesk (040 2597 900). Of kijk op onze website: http://www.weberbeamix-dhz.nl/