Het mozaieken van een tafeltje

  • tijd
    2 Uur
  • stappen
    15

Stap 1

Voorbereiden: Verzamel de benodigde gereedschappen - Kwast - Hamer - Knibbeltang - Schuurpapier - Veiligheidsbril - Handschoenen - Spons - Tegels - Troffel - Spatel - Handdoek - Voegbord - Ontwerp (eventueel op carbonpapier) - Boormachine met spindel - Emmer - Tape

Stap 2

Begin met het schuren van het tafeltje of voorwerp met schuurpapier. Hiermee verwijder je onzuiverheden en dit voorkomt onthechting. Verwijder daarna de stofdeeltjes met een doek.

Stap 3

Teken daarna je ontwerp op de ondergrond. Dit kun je doen met ook doen met behulp van carbonpapier.

Stap 4

Primer daarna je ondergrond in met een voorstrijkmiddel, gebruik hiervoor je kwast.

Stap 5

Pak daarna je handdoek en leg hier een tegel in, sla deze met de hamer kapot. De handdoek voorkomt dat scherven in het rondspringen. Het is makkelijk als je de scherven gelijk op kleur sorteert.

Stap 6

Verwerken: Pak daarna Weber paste top en lijm hiermee je stukjes tegel op je tafel (of ander voorwerp). Breng de lijm aan op het stukje tegel met een spatel. Gebruik niet te veel lijm, want dit komt achter het stukje tegel uit en zal het werkstuk vervuilen. Verwijder overtollige lijm daarom ook direct.

Stap 7

Wanneer geen stukje tegel past kun je deze bijknippen met een knibbeltang.

Stap 8

Druk daarna het werkstuk aan met een voegbord. Hierdoor wordt het voegen ook een stuk makkelijker. Laat het lijmwerk daarna goed uitharden, dit duurt ongeveer 12 uur.

Stap 9

Gebruik daarna tape om te zorgen dat het voegmiddel niet uitloopt.

Stap 10

Voeg de tegels daarna af met Weber finish wd. Dit voegmiddel maak je aan met water. Doe dit volgens de aanbevolen hoeveelheid water op de verpakking en roer dit met een boormachine en roerspindel. U kunt dit ook handmatig doen. Let op: Overschrijd deze hoeveelheid nooit. Dit voegmiddel is waterdicht, ook is dit voegmiddel in verschillende kleuren te verkrijgen.

Stap 11

Gebruik daarna je troffel om de lijm op het mozaiekwerk aan te brengen. Strijk dit met een voegbord egaal.

Stap 12

Afwerken: Maak je mozaiekwerk schoon met een lichtvochtige spons.

Stap 13

Als je het mooi vindt, kunt je je tafeltje afwerken met een hoekprofiel. Je tafeltje kun je naar 24 uur in gebruik nemen.

Stap 14

Maak je gereedschap schoon met water.

Stap 15

Nog vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze helpdesk (040 2597 900). Of kijk op onze website: http://www.weberbeamix-dhz.nl/