Hangplankje maken

  • Tijd
    4 uur
  • Kosten
    €7.0
  • Totaal aantal stappen
    6

Stap 1

Erg leuk om een plantje op te presenteren is dit DIY Hangplankje! Je kunt hem natuurlijk in allerlei verschillende vormen maken maar wij kozen deze keer voor de “hexagon” vorm, oftewel een zeshoek. Print het sjabloon uit op gewenst formaat en knip deze uit. Leg het sjabloon op het hout en zet bij iedere hoek een puntje met het potlood. Trek lijnen tussen de puntjes met een lineaal.

Stap 2

Leg het hout op een stevige ondergrond (bijvoorbeeld een kruk) en zaag de vorm uit met de decoupeerzaag. Schuur de randen van de zeshoek glad met schuurpapier.

Stap 3

Zet op 1 cm van de hoek af een puntje, sla elke keer een hoek over (nu heb je 3 puntjes). Gebruik een houtboor om gaatjes in het hout te maken. Hier kan straks het koord doorheen.

Stap 4

Roer de verf goed door en begin met het verven van de bovenkant van de zeshoek. Ik koos voor een mooie okergele kleur. Als je klaar bent laat je het minimaal een half uur drogen.

Stap 5

Als het plankje droog is kun je het koord er doorheen gaan rijgen. Zorg ervoor dat het koord even dik is als het gaatje zodat het plankje straks goed blijft hangen. De lengte van het touw is afhankelijk van de hoogte dat je het plankje wilt ophangen. Knip 3 even lange stukken koord af en rijg deze 1 voor 1 door de gaatjes. Maak onder het plankje een stevige knoop en knip eventueel bij.

Stap 6

Haal de 3 koorden door de metalen ring en maak een stevige knoop. Knip het overige koord af en hang het plankje op aan bijvoorbeeld een haak in het plafond. Je kunt er nu een leuk plantje op zetten of iets anders moois natuurlijk! Meer wooninspiratie? Neem een kijkje op http://stekmagazine.nl

2 reacties