Handige houten trolley

Maak zelf heel eenvoudig een handige trolley. Dit verrijdbare kastje is niet alleen heel handig, hij staat ook nog eens heel stoer in de keuken of de werkkamer. 

  • Kosten
    €49.44
  • stappen
    8
  • klusniveau
    2/5

Step 1 | Zagen

Zaag uit de plaat underlayment de verschillende onderdelen
2 x A: plank van 60 x 39,5 cm
1 x B: plank 70 x 40 cm
2 x C: plankje van 60 x 12 cm
2 x D: plankje van 15,5 x 12 cm
3 x strook van 1,5 x 244 cm

Step 2 | Zagen

De middelste en onderste plank krijgen een verdikte rand. Deze wordt gezaagd uit de smalle latjes E van 1,5 cm breedte. De smalle latjes van 1,5 cm worden de opstaande randjes. Het mooiste is om deze in verstek te zagen en de gelaagdheid van het materiaal door te laten lopen.

Zaag 4 stroken van 60 cm en 4 stroken van 39,5 cm. Zaag de latjes zo dat de gelaagdheid van de plaat doorloopt als je de latjes op de planken plakt. Als je een dikkere rand wilt kun je de derde lat gebruiken.

Gebruik een verstekbak en afkortzaag. Zet de latjes vast met houtlijm en schilderstape tijdens het drogen.

Step 3 | Gaten boren

In het bovenblad komen 2 handvaten.

Boor op de 4 hoeken een gat van 25 mm doorsnede. Het hart van het gat zit op 2,5 cm van de korte zij en op 7,5 cm van de lange zijde. Als de gaten geboord zijn teken je een recht lijn van gat naar gat en zaag je dit uit met de decoupeerzaag. Schuur de randen glad.

Step 4 | Bovenblad bevestigen

Lijm en schroef aan de onderzijde van het bovenblad de latten C en D.  Lat C bevestig je 2,5 cm van de lange zijde af. Lat D bevestig je je op 5 cm van de korte zijde af. Gebruik houtlijm en de schroeven van

3 x 30mm.

Step 5 | Profielen bevestigen

Zaag de metalen profielen met een ijzerzaag op een lengte van 70 cm.

Boor 3 gaten in ieder kant van het profiel met een doorsnede van 5 mm. Een gat in het midden en de andere gaten op 9mm van de onder en bovenkant.

Zet de profielen vast op de hoeken van de planken. Begin met het onderste blad dat je op tafel legt en plaats het hoekprofiel tegen de zijkant. Teken de boorgaten af door de profielen en boor de gaatjes voor in het out. Schroef de profielen vast. Als alle hoekprofielen vastzitten leg je de trolley op een zijkant en schroef je het middelst blad vast.

Step 6 | Wielen bevestigen

Als het middelste en onderste blad vastzitten plaats je de wielen aan de onderzijde. Twee zwenkwielen aan een korte zijde en twee vaste wielen aan de andere korte zijde. Houdt van alle zijde 2,5 cm vrij.

Step 7 | Bovenblad bevestigen

Draai de trolley weer om en bevestig het bovenblad.

De latten C en D zijn geplaatst om het blad aan vast te schroeven. Zo valt het bovenblad over de randen van de hoekprofielen.

Step 8 | Afwerken

Lak het hout in de gewenste kleur.  In de foto zie je inspiratie voor mogelijke kleuren (bron: Pinterest).