Glas in binnendeur plaatsen

 • Tijd
  1 uur
 • Kosten
  €40.0
 • Totaal aantal stappen
  5

Stap 1

In onze badkamerdeur moest een nieuw ruitje. Ik heb bij de glashandel een stukje etsglas van 54cm x 26cm en 4 mm dik laten snijden. Dit koste 26 euro.

Stap 2

Verwijder eventueel het beroken glas en de glaslatjes. Ik heb hier een beiteltje voor gebruikt om de glaslatjes er uit te halen, ze zitten vast met een paar kleine spijkertjes.

Stap 3

De glaslatjes heb ik licht op geschuurd om ze later weer netjes af te lakken.

Stap 4

Ik heb een klein beetje kit aan de binnenkant van de houtrand gedaan waar het glas tegenaan komt. Hiermee klem je het glas goed tussen de glaslatten zodat het niet kan bewegen. Doe hetzelfde bij de losse glaslatjes, plaats ze terug en maak ze vast met een paar kleine spijkertjes.

Stap 5

Als laatste heb ik de spijkergaatjes glad gemaakt met een beetje plamuur en alle naadjes netjes af gekit. Met een laagje verf ziet het er weer als nieuw uit!

2 reacties

 • haroldkipharoldkip27 May 2015
  Hoi Bryan! Hartelijk dank voor het delen :o) Vroeger woonde ik in een appartement met vergelijkbare paneelduren. Ook ik heb ooit eens zo'n raampje moeten vervangen. Daarbij heb ik het onderstaande geleerd (don't ask) ... Wanneer je - zoals je in stap 4 beschrijft - de kleine spijkertjes weer opnieuw vast tikt, doe dat dan met een dikke drevel of iets dergelijks. Dit voorkomt dat je met je hamer het glas beschadigd. Of nog erger: door het raam heen gaat :o( Hartelijke groet, Harold Kip
 • bryan2bryan228 May 2015
  Hai Harold, Je hebt gelijk, goede tip. Gebruik in ieder geval ook een klein hamertje. De drevel gebruik je ook om de spijkertjes iets dieper in het hout te slaan, zodat er een gaatje ontstaat. Dit gaatje kun je later weer goed opvullen met een beetje plamuur.