Fotohouder van gips

  • Coût
    €5.0
  • nombre d'étapes
    5
partager
Imprimer

Stap 1

Gips is een leuk materiaal voor DIY projecten. Deze leuke fotohouders zijn ideaal om mooie kaarten en foto's in te presenteren. Ook leuk om te maken met kinderen. Meer leuke woonideeën vind je op http://www.stekmagazine.nl

Stap 2

Om het gips aan te maken volg je de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak een klein kommetje en doe dit in een schenkbeker. Spoel dit na gebruik direct af. Laat het gips even rusten voordat je het voorzichtig in de ijsklontjesvorm schenkt.

Stap 3

Laat het gips nog even staan en maak ondertussen van ijzerdraad een soort klemmetjes voor de foto’s. Ik koos voor een eenvoudige cirkel en een hartje, deze vorm maak je dubbel zodat je de foto ertussen kan klemmen. Gebruik hiervoor de kniptang om het ijzerdraad af te knippen en de knijptang om de vorm ermee te maken. Steek nu de steeltjes van de klemmetjes in het gips, als het goed is voel je dat het gips al wat harder is waardoor het ijzerdraad goed blijft staan. Laat het gips nu goed drogen (30 tot 60 minuten).

Stap 4

Duw het opgedroogde gips nu voorzichtig uit de ijsklontjesvorm. Als je hebt gekozen voor een siliconen ijsklontjesvorm gaat dit erg makkelijk omdat de vormpjes makkelijk meegeven.

Stap 5

Voor het marble effect vul je een bakje met heet water. Kies een kleur nagellak uit en giet hier een paar druppels van in het water. Houdt het flesje dicht bij het water anders zakt de nagellak te snel naar de bodem. Ga met een sateprikker door de nagellak in het water en doop gelijk hierna het gipsen vormpje erin. Dit alles moet vrij snel gebeuren anders droogt de nagellak op. Oefen desnoods eerst even. Laat dit nu goed drogen en ga verder met de andere vormpjes. Je moet hier even handig in worden maar het resultaat is de moeite waard! Wanneer alles goed is opgedroogd kun je er je mooiste foto’s & kaartjes in klemmen!

1 commentaire

  • haroldkipharoldkip27 Oct 2015
    Hartelijk dank voor het delen! Ik vind het niet alleen een heel aardige klus (om ook met kinderen te doen), maar ook je laatste stap vind ik erg creatief! Het herinnert mij aan het swirl-effect die vroeger ook op de gitaren van Steve Vai zaten: