Designstoel uit de folder gemaakt!

De praxis folder van vorige week maandag kwam met een leuke verrassing! Op de tweede pagina stond er een leuke designstoel die ik al eerder had gezien. Op voordemakers.nl zag ik 2 stappenplannen en bouwtekening. Dat was genoeg voor mij om zondag hiermee aan de slag te gaan.

 • tijd
  4 Uur
 • Kosten
  €48.0
 • stappen
  7
 • klusniveau
  2/5

Stap 1

Al het hout werd gezaagd voor me bij de praxis dus dat ging lekker snel. Na het snel ordenen van alle planken kon ik beginnen.

Stap 2

Het markeren van de boorgaten ging vrij lastig omdat ik bijna 60 plekken nauwkeurig moest markeren. Met wat resthout kon ik een eigen "marker"maken. Met een zaagje kon ik 2cm eraf zagen en het midden met een pen markeren. Nu kon ik snel en gemakkelijk de meeste boorplekjes markeren.

Stap 3

Nadat alles gemarkeerd was kon ik begonnen met boren. Dit gaat tamelijk snel als je een krachtige accuboormachine gebruikt. Ik heb voor de zekerheid een plank eronder elk latje geplaatst zodat het hout niet splijt.

Stap 4

Het meest vervelende klus voor elke klusser, is het schuren natuurlijk. Met de schuurmachine wilde ik alle hoeken goed schuren. Dit resulteerde tot een anderhalf uur lang schuren :|

Stap 5

Nadat alles was geschuurd heb ik alle onderdelen op de juiste plek gezet (met behulp van de bouwtekening natuurlijk).

Stap 6

Met hulp van mijn assistente kon ik snel en gemakkelijk alle einddraden erdoorheen boren. Met een sluitring en een dopmoer sloot ik alle uiteinden af.

De designstoel/vouwstoel heeft nog een leuke kussen en tafeltje nodig. Het kussentje zal mijn vrouw in elkaar knutselen. De bijpassende tafel staat op mijn to do list voor volgende week zaterdag :D

Stap 7

Dit is het eindresultaat! Ik ben er ontzettend blij mee.

Natuurlijk kon mijn zoontje het niet laten om van de stoel gebruik te maken :)

2 reacties

 • haroldkipharoldkip12 Oct 2015
  Gaaf om te zien dat jij ook de stoel hebt gemaakt, Marcell! Hartelijk dank voor het delen :)
 • Z-16Z-1619 May 2018
  Welke maten heb je gebruikt? Alvast dank.