Buitenkraan

  • Durée
    4 Heure(s)
  • Coût
    €95.0
  • nombre d'étapes
    3
partager
Imprimer

Stap 1

Ik heb laatst een vorstvrije buitenkraan gemonteerd en omdat het eigenlijk heel goed te doen is dacht ik het hier te delen.

Ik heb een kraan gekocht van VSH. Ik wist eigenlijk nooit exact hoe zo’n kraan werkte, maar aan de kraan zit een lange buis die je door de buitenmuur naar binnen steekt en uiteindelijk op maat maakt. En de afsluiter van de kraan zit ook aan het einde van de buis. Dus eigenlijk zet je de kraan dicht in het huis en de buis door de muur naar de kraan is leeg en kan dus niet bevriezen.

Eerste stap is een gat maken in de muur waar je de kraan wil hebben. Ik heb gekozen om door een voeg te boren omdat die vaak zachter zijn en dus makkelijker om doorheen te boren. Neem een lange steenboor omdat je helemaal door de muur heen moet boren. Vaak is het een spouwmuur (dus twee stenen muren met een tussenruimte). Vaak gaat het makkelijker om eerst een kleiner gat te maken en later met een grote boor het gat ruimer te maken.

Stap 2

Nadat je het gat hebt geboord kan je de maat nemen door het gat naar binnen en de buis van de kraan op maat maken. Ook het gedeelte wat in de buis zit om de kraan af te sluiten op maat maken. Dot kan je gewoon doen met een ijzerzaag. Schuur na het zagen wel de ruwe randjes van de koperen buis met een stukje schuurpapier. Lees trouwens goed de handleiding! Maak je hem te kort dan heb je toch wel een probleempje..

Stap 3

Volgende stap is de kraan monteren door de muur en in de buitenmuur vastschroeven. Aan het einde van de kraan in het huis zit een knelfitting die je aan de waterleiding moet monteren. Ik heb in de kruipruimte een aftakking gemaakt van de waterleiding die daar loopt. In mijn geval met knelfittingen en daarvoor heb ik een perstang geleend om die fittingen op de leidingen te persen. Zo’n tang kan je trouwens prima ook huren. Als je koperen leidingen hebt in huis kan je die met normale knelfittingen maken of natuurlijk solderen, als gebeurt dat niet zo veel meer volgens mij.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en laat me weten als ik nog een vraag kan beantwoorden!

vous avez besoin de