Bloempot van beton maken

  • Durée
    2 Heure(s)
  • nombre d'étapes
    10
partager
Imprimer

Stap 1

De bloempot van beton in deze uitleg heeft de maat van een emmer met 20ltr inhoud. Als je groter of kleiner zou willen dan kun je natuurlijk de emmer maat aanpassen. Om de bloempot te maken heb je de volgende materialen nodig: - 1x Beamix 100 betonmortel 20 kg - 1x specikuip - 1x plaat hardschuim (kan ieder hardschuim zijn als het maar geen water opneemt) - Troffel - Schuurpapier - Montragekit - Duct tape - Water om het beton te maken

Stap 2

Meet de diameter van de bodem van de emmer op. Teken cirkels af op het hardschuim waarvan de diameter 10 cm kleiner is als de diameter van de bodem van de emmer. Zaag 4 cirkels uit het hardschuim. - Door de diameter van de schuin cirkels aan te passen kun je de wanddikte van je bloempot zelf bepalen.

Stap 3

Schuur de zijkanten schoon/glad. Lijm de stukken hardschuim op elkaar met de montagekit.

Stap 4

Maak het beton zoals op de verpakking staat aangegeven. Voor de bloempot met deze maten heb je ca. 1 zak nodig.

Stap 5

Neem de emmer en vul deze met een laagje beton van ca. 5 cm. Neem de toren hardschuim en plaats deze in het midden van de emmer op het laagje beton.

Stap 6

Vul de open ruimte rondom op met het beton. - Door meer of minder beton te doen kun je de hoogte van de bloempot zelf bepalen. - Strijk de bovenkant van het beton glad af.

Stap 7

Zorg dat de toren van schuim naar beneden gedrukt blijft. Door het beton rondom te storten zal het schuim omhoog willen gaan drijven. Door een latje onder het hengsel van de emmer te klemmen en de ruimte tussen het latje en de schuimtoren op te vullen kun je de schuimtoren op de juiste plek houden.

Stap 8

Laat het beton ca. 24 uur drogen (lees ook de aanwijzingen op de verpakking). Draai de emmer op zijn kop en laat je bloempot er uit zakken.

Stap 9

Verwijder het schuim uit het midden van de bloempot.

Stap 10

Een zelf op maat gemaakte betonnen bloempot.