Beschikt jouw huis ook over een originele schouw? En gebruik je deze als kachel of niet? Je kunt je schouw ook omtoveren tot leuke eyecatcher! We hebben een aantal mooie, grappige en functionele ideeën voor je verzameld!

Candle wonderland

Zet je open haard vol met kaarsen in alle vormen en maten, en jouw romantische winteravonden kunnen niet meer stuk! Dit geeft net zo’n romantisch effect als een echt haardvuur. Sfeervol toch?

mydomaine.com
target.com

Verzamel je mooiste spullen

Maak van je oude schouw een echte eyecatcher van door al je pronkstukken te verzamelen en erin tentoon te stellen. Mooi!

brittanickel.tumblr.com
weheartit.com

Een kleurrijk plaatje

Ook als je open haard niet meer functioneert, komt haardhout van pas. Wees lekker creatief met verschillende kleuren verf en leg de blokken neer ter decoratie. Of kies de kleuren van je interieur, voor een stijlvol effect. Een thema (zoals Kerst) werkt ook gezellig i.c.m. de (ombouw van) je sfeerhaard.

huisjekijken.com
target.com

Boekenwurm

Je kunt van je oude schouw ook een boekenkast maken. Een vrij simpele manier om wat extra opbergruimte in je huis te creëren! Welk boek ga jij lezen?

flickr.com
apartmenttherapy.com

Waar is de hond gebleven?

Dit is wel een heel slimme manier om de hond een fijne plek in de kamer te geven. Je vindt je pluizige vriend waarschijnlijk niet meer terug!

apartmenttheraphy.com
blog.laurelandwolf

Van wijngaard naar wijnhaard…

Last but not least: je kunt je open haard ook gebruiken als wijnvoorraadkast. Hiermee ga je zeker indruk maken familie en vrienden! Wijntje, anyone?

homedit.com
celebesnow.co.uk

Heb jij thuis ook een oude schouw? We zijn benieuwd waar jij ‘m voor gebruikt!