Zamioculcas. Deze mooie Latijnse naam vertegenwoordigt een stoere, groene kamerplant. Groen, grafisch en niet kapot te krijgen zo cool: de zamioculcas staat er na je vakantie nog net zo mooi bij als voor je wegging.

Sterk staaltje natuur

De zamioculcas heeft een sterke plantpersoonlijkheid met stevige, opvallend regelmatige leerachtige bladeren. De takken doen denken aan gestileerde veren. Haar vorm en het gemakkelijke onderhoud maakt deze sterke woonplant een aanwinst voor elke woonkamer. De zamioculcas lijkt zo uit een 3D printer te zijn gerold. Echter, al die kracht en uitstraling is toch echt Made by Nature.

Mooiwatplantendoen.nl

Opvallende bladvorm

Het mooie donkergroen en de gelijkmatige opbouw van de zamioculcas is een rustpunt tussen grafische zwart-wit patronen. Het effect wordt versterkt door er wat ruimte omheen te creëren: zet de plant op een bankje of een retro kruk voor een stilistisch effect. Materialen die bij de plant passen zijn glad en functioneel, zoals metaal, kunststof en gelakt hout. De onverstoorbare uitstraling van zamioculcas brengt orde en rust en vooral groen in elke omgeving. Bovendien ziet de woonplant eruit als een buitenplant waardoor je de natuur zo in huis haalt!


Hoe onderhoud je de zamioculcas?

De woonplant van de maand heeft weinig water nodig. Bij te veel water kunnen de onderste bladeren geel worden. Om verdrinking tegen te gaan leg je hydrokorrels of grintjes onderin de pot. Bij twijfel beter te weinig dan te veel water geven. De plant heeft zon nodig, maar zet hem niet in de volle middagzon. Hij voelt zich het beste thuis twee of drie meter van een raam op het westen of oosten. Kortom: de zamioculcas is de ideale huiskamerplant voor als je regelmatig reist of weekendjes weg bent.

Waar in huis zet jij deze krachtige groene kanjer neer?