Water geven

Vetplanten en cactussen kunnen over het algemeen goed tegen droogte maar hebben af en toe wel een slokje water nodig. In de zomer dien je ze wat vaker water te geven omdat ze dan in hun groeiperiode zitten. 1 keer per week is 's zomers voldoende. Tijdens de wintermaanden gaan ze hun rustperiode in en is 1 keer in de twee weken genoeg. Voelt de grond wat droog aan? Dit is voor de cactus en vetplant helemaal niet erg. Ze slaan water en voeding op in hun blad dus zijn ze er goed tegen bestand.

Standplaats

Vetplanten en cactussen staan het beste op de vensterbank. Een plekje waar het zonnig is maar niet in de volle zon. Als de volle zon erop staat dan verbranden de blaadjes en krijgen ze bruine wondjes. Dat zou zonde zijn, want het duurt erg lang voordat de bladeren weer terug groeien. In de zomer kun je ze prima buiten onder een afdakje zetten en tijdens de wintermaanden haal je ze gewoon weer naar binnen.

Verpotten

Als je net je mooie plantje hebt aangeschaft, hoef je niks aan de grond te doen. Pas na een jaar is het tijd om vetplanten en cactussen te verpotten. Herhaal dit ieder jaar om hem optimaal te laten groeien. Vetplanten en cactussen gedijen het liefst in een zanderige grond waar het water goed weg kan stromen. Praxis Tuincentrum heeft speciale grond voor vetplanten die het groeiproces bevorderen. Onze groenspecialisten adviseren je graag!