1. Verrassing: een eigen tuinset!

Met het voorjaar in zicht, mogen de tuinmeubelen weer uit de schuur. En is het dit jaar tijd voor een eigen tuinset voor de kinderen? Maak ‘m dan zelf! Met dit stappenplan heb je in 5 stappen een stoeltje van steigerhout in elkaar gezet. Als je er twee, drie of vier maakt, kunnen broertjes, zusjes en vriendjes ook aanschuiven. Maak er nog een bijzettafel bij via dit stappenplan en je bent nu al de held van de zomer. Ook leuk: geef de set samen met je kinderen een kleurtje.


2. Bouw de boomhut van hun dromen

Wie droomt er nou niet van een boomhut in de tuin? Dit seizoen kan die droom eindelijk uitkomen. En je kinderen gaan er vast ook héél blij mee zijn. Heb je genoeg tijd, ruimte en hou je van een uitdaging? Bouw dan jullie eigen paleis op palen in 4 stappenplannen.

Te beginnen met deel 1, waarin we uitleggen hoe je een sterk frame bouwt. In deel 2 start je aan het bouwen van de hut en in deel 3 maak je de trap en het hekwerk. Extra veel indruk maken bij je kindjes? Maak de boomhut dan af met een puntdak in deel 4. Het is even aanpoten, maar dan hebben je kinderen wél een eigen boomhut. Wie kan dat nou zeggen?


3. Vergeet je huisdier niet met deze villa

Huisdieren tellen natuurlijk ook als kinderen. En hoe leuk is het om (misschien wel samen met je échte kinderen) je konijn te verrassen met een nieuwe villa? In dit stappenplan zie je hoe je ‘m in 9 stappen maakt, wat je nodig hebt en hoeveel het kost. Je kunt de villa nog luxer maken met een mooi interieur. Zoals dit pluche ligbed of deze drinkbak. Daar wordt je pluizige kind héél blij van.


Met het voorjaar op komst is het tijd om lekker aan de slag te gaan. Voor of samen met je kinderen. Met welk bouwwerk ga jij ze verrassen? Veel maakplezier!