Een nieuwe woning is leuk, alleen kan de verhuizing wel extra stressmomenten opleveren. Maar als je goed bent voorbereid, gaat het een stuk makkelijker. Hoe je dit doet? Met deze handige tips en adviezen kan jij straks verhuizen als een echte pro!

Voordat je gaat verhuizen

 • Het inpakken kan beginnen
  Zoals altijd, begin bij het begin: dozen inpakken. Begin op tijd met het inpakken van dozen. En dan wel echte verhuisdozen, want je wilt natuurlijk wel dat je spullen heel aankomen. Stevige verhuisdozen geven meer bescherming aan je spullen dan tassen en zakken. Verhuisdozen zijn stevig, makkelijk te stapelen en hebben gaten in de zijkanten als ‘handvatten’. Makkelijk te tillen dus! Na de verhuizing kun je ze makkelijk opvouwen en weer hergebruiken.

 • Ruim ook gelijk lekker op
  En als je dan toch bezig bent met het inpakken van verhuisdozen, kun je ook gelijk gaan opruimen. Zo kom je er vaak achter dat je veel meer spullen hebt dan je denkt en pak je geen spullen in die je eigenlijk nooit meer gebruikt. Een verhuizing kun je dus gebruiken om je spullen op te ruimen. Dan staan er in je nieuwe woning geen verhuisdozen die vol zitten met onnodige spullen.

 • Wat zit er in welke doos? Gebruik labels!
  Label alle verhuisdozen die je hebt ingepakt. Het kost je iets meer tijd tijdens het inpakken, maar achteraf ben je er super blij mee. Zo weet je achteraf welke spullen er in welke doos zitten en dat is handig! Dus plak op de verhuisdoos een label met wat er in zit en in welke kamer de doos neergezet mag worden. Zo voorkom je dat je steeds alle verhuisdozen openmaakt en ze van de ene naar de andere kamer verplaatst.

  Een handige tip: maak labels van schilderstape! Als je op de verhuisdoos zelf gaat schrijven kun je de doos moeilijker hergebruiken. Schilderstape trek je er namelijk zo vanaf!

De verhuizing

 • Stop alle belangrijke spullen in een aparte verhuisdoos
  Pak ook speciale verhuisdoos in met belangrijke spullen die je tijdens de verhuizing goed kunt gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld het koffiezetapparaat, een waterkoker, wcpapier, wat schoonmaakmiddelen, handdoeken of theedoeken en een EHBO-doos. Zo heb je gelijk wat spullen bij de hand die goed van pas kunnen komen tijdens het klussen.

 • Helpende handjes, niet teveel en niet te weinig
  Hulp is altijd fijn tijdens een verhuizing, maar teveel helpende handjes niet. Wanneer je teveel hulp hebt, loop je elkaar constant voor de voeten en dat is niet lekker verhuizen. De uitdaging is dus om precies genoeg hulp te regelen. Zo kun je veel doen op een dag, zonder dat je elkaar in de weg loopt!

In je nieuwe woning

 • Uitpakken en inrichten!
  Als je jouw spullen allemaal veilig en netjes heb overgebracht naar je nieuwe woning, kan het leukste gedeelte beginnen. Je kan nu aan de slag gaan met het inrichten van alle kamers. Begin bij de belangrijkste meubels, zoals het plaatsen van je bed. Want zodra je bed staat, kan je gaan slapen in je nieuwe woning wanneer je wilt. Zorg er vervolgens voor dat alle meubels op zijn plaats komen te staan en dat de gordijnen zijn opgehangen.

  Nog een handige tip: maak een plattegrond van je nieuwe woning en bedenk alvast welke meubels je waar wilt hebben, dat scheelt een hoop verschuiven. 
 • Regel op tijd je abonnementen
  Eenmaal lekker in je nieuwe woning, wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de bank springen en Netflix kijken. Dan moet het internet natuurlijk wel werken. Regel daarom op tijd je tv- en internetaansluiting, maar ook gas, water, licht en andere abonnementen. En vergeet dit ook niet op tijd op te zeggen voor je oude woning.