In deze blog vertellen je hoe de kleur van het jaar werd gekozen en hoe je Heart Woord combineert in jouw huis. Geef je favoriete plek in huis een nieuwe look met de kleur van het jaar. Zo ben je weer helemaal bij wat interieurtrends betreft!

Onderzoek naar de kleur van het jaar

Al voor het vijftiende jaar op rij doet verfspecialist Flexa onderzoek naar kleurtrends. Ook dit jaar hebben ze een kleur van het jaar uitgeroepen. Dit doet een team van specialisten nadat ze intensief onderzoek hebben gedaan naar trendanalyse, kleurenonderzoek en design trends. Diverse internationale design experts onderzoeken de globale trends in consumentengedrag en komen zo tot de kleur van het jaar. Deze analyse van globale trends zorgt ervoor dat de kleur overal ter wereld aansluit bij het leven van de consument. Dit jaar hebben consumenten behoefte aan meer huiselijkheid. De kleur Heart Wood sluit daar naadloos op aan.

Heart Wood

Heart Wood is een fijne grijs roze kleur. De kleur straalt warmte uit en laat je direct op je gemak voelen. In de altijd veranderende en drukke wereld om ons heen, moet ons huis een plaats zijn waar we ons kunnen terugtrekken en tot rust kunnen komen. Met de Heart Wood kleur voelt je huis direct kalm en sereen, maar oogt tegelijkertijd stylish en elegant. Bekijk hieronder hoe mooi je Heart Wood kunt laten uitkomen in verschillende ruimtes.

Mix and match

Heart Wood is een kleur die je in veel combinaties mooi uit kunt laten komen. Afhankelijk van in welk kleurenpalet je de kleur gebruikt, kan Heart Wood een geruststellende, rustgevende of juist levendige sfeer creëren. Door te mixen en matchen past de kleur altijd bij jouw stijl in huis. Combineer je Heart Wood met aardetinten, dan geeft de kleur het geheel een warme gloed. Voeg je een inktblauw accent toe, dan geeft de kleur je kamer een elegante uitstraling. Match je Heart Wood met lichtere kleuren muurverf, dan oogt de ruimte luchtig, maar behoud je toch de warmte van de grijs roze kleur. Met Heart Wood kun je dus veel verschillende kanten op. Aan jou de keus hoe je de kleur van het jaar combineert.

Heart wood in jouw huis

Zie je ook de kracht van deze kleur en wil je je woon- of slaapkamer onderdompelen in grijs-roze? Maar kun je je nog niet voorstellen hoe de kleur er op jouw muur uitziet? Kom dan naar een van onze winkels en haal de tester Heart Wood in huis. Wil je aan de slag met de kleur dan mengen wij deze voor jou in de gewenste hoeveelheid.


Bekijk ons stappenplan muur verven voor het beste resultaat. Is je muur nog niet eerder geverfd? Dan kan je het beste eerst voorstrijk aanbrengen.