Er in de winter warmpjes bij zitten kan op verschillende manieren en binnen elk budget. Of je nu warmer, stijlvoller of duurzamer wilt genieten van een behaaglijke woning: wij zetten de opties voor je op een rij.

De radiator: aangenaam warm met jouw gewenste temperatuur 

Radiatoren zijn er verschillende vormen en maten, voor elke smaak en budget wat wils. Het grote voordeel is dat de temperatuur goed te regelen is met een thermostaat.
Een radiator verwisselen voor een nieuw exemplaar is een fluitje van een cent met dit stappenplan 'radiator vervangen'. Blijf je liever vasthouden aan je doorgewinterde radiator, maar is dat niet bepaald een charmant object in je woonruimte? Met wat kleine ingrepen breng je daar makkelijk verandering in. Plaats bijvoorbeeld een radiatorombouw of  geef 'm een fris of kek kleurtje. Het stappenplan 'radiator verven' helpt je op weg.

Als de radiator (gedeeltelijk) koud blijft, is de kans groot dat hij ontlucht moet worden. Meestal geeft de radiator dit zelf al aan door borrelende en tikkende geluiden te maken. Lees het stappenplan 'verwarming ontluchten' en ga zelf aan de slag. En als je toch bezig bent met onderhoud, doe je er verstandig aan om meteen een radiator ventilator te monteren.

De haard: sfeervol en knusse warmte

Lekker old-fashioned een vuurtje stoken in de haard of de houtkachel maakt een huis gezellig. Wel graag die ouderwets fijne sfeer in huis creëren, maar geen zin in al dat extra werk? Dan is een sfeerhaard de oplossing. Zo hoef je bij een elektrische haard alleen maar de stekker in het stopcontact te doen et voilà: een 'brandende' haard!
Voor de twijfelaars helpt de Keuzehulp sfeerhaarden je met een goede keuze.

Isoleren: de warmte binnen houden

Een klus die iets meer werk vraagt, maar waar het milieu en je portemonnee je dankbaar voor zijn: isoleren! Denk hierbij aan het isoleren van je schuine dak, het isoleren van je muren, of simpel het aanbrengen van radiatorfolie. Door te zorgen dat je de warmte van je radiator binnen houdt, blijven je energiekosten laag en je woning duurzaam.

Ben je er nog niet uit? Met de Keuzehulp verwarming vind jij sowieso de verwarming die bij jou past!