De klusser die altijd op de millimeter nauwkeurig meet en geïrriteerd raakt van rommel. Dit is Pietje Precies. Welke tips het klus-leven van deze klusser een beetje makkelijker en leuker gaan maken lees je in dit blog. 

Wat zijn de kenmerken van een Pietje Precies?

Als een klusser blijft zagen en schuren tot iets waterpas is, heb je te maken met een Pietje Precies. Bijna goed is niet goed genoeg voor deze klusser. Een Pietje Precies heeft oog voor detail en is pas klaar met klussen als alles perfect is. Zijn klus-resultaten zien er geweldig uit, maar hier neemt deze klusser dan ook alle tijd voor. Ook is een Pietje Precies erg netjes en hij houdt zijn werkplek altijd schoon en gestructureerd. Rommel en chaos is dus not done! 

Tips and tricks voor Pietje Precies

Ben of ken jij een Pietje Precies die meesterwerk levert, maar genoeg tijd voor neemt? Met deze tijdbesparende tips kan ook deze klusser efficiënt te werk gaan.

  • Voor een Pietje Precies is niks zo irritant als scheefhangende wanddecoratie. Gebruik daarom een lasermeter om snel alle wanddecoratie perfect recht te hangen.
  • Maak voor een perfect resultaat gebruik van professioneel gereedschap. Waarom aanklooien met een schuurpapiertje als er ook met een schuurmachine gewerkt kan worden. En waarom zagen met een handzaag als er ook zaagmachines bestaan. Naast het feit dat er met dit gereedschap sneller gewerkt kan worden, levert het ook een preciezer en mooier resultaat op. Belangrijk: zorg dat er altijd beschermende kleding gedragen wordt!
  • Het vooraf maken van een plan van aanpak geeft structuur en een duidelijke planning. Hierdoor weet de klusser wat hij wanneer moet doen. Dit is natuurlijk erg fijn voor de Pietjes Precies onder ons.
  • Een Pietje Precies laat het liefst zijn werkplek weer schoon achter. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk om de juiste schoonmaakbenodigdheden in huis te hebben. Bekijk ons assortiment van schoonmaakbenodigdheden om de voorraad thuis aan te vullen. 

Flexibele Pietje

De Griekse filosoof en wetenschapper Aristoteles zei ooit: “plezier in het werk maakt perfectie in het werk”. Om dit plezier te bereiken is het handig om perfectie soms met een korreltje zout te nemen. Zelfs voor een Pietje Precies. Dus sta het toe dat een plankje niet precies aansluit, zie een foutje als een kans voor iets nieuws en vraag eens om andermans mening. Misschien vinden anderen je werk al lang perfect! 

Naast een Pietje Precies zijn er nog veel meer klustypes. Bekijk hier verhalen van verschillende soorten makers. Of bekijk onze Facebookpagina en tag jouw Pietje Precies.