Is je balkon helemaal klaar voor de lente, maar mis je nog wat sfeer? Met buitenverlichting en de mooiste balkon lampjes maak je jouw relaxplek helemaal af. Hier vertellen we je uit welke balkon verlichting je kunt kiezen en vind je heel veel leuke inspiratie voor de perfecte buitenverlichting voor je balkon.

Wat is de beste buitenverlichting voor een balkon?

Je verlicht je balkon het best met goede basisverlichting, zoals een balkon wandlamp of een plafondlamp voor balkons. Want dan heb je altijd goed zicht. En ledlampen zijn natuurlijk altijd de beste keus, ook voor buitenverlichting. Want daarmee ben je niet alleen aardig voor je portemonnee, balkon led-verlichting is ook veel beter voor het milieu!

Hoe leg je buitenverlichting aan?
De meeste balkons hebben al een aansluitpunt voor stroom in het plafond of de muur en daar kun je dan makkelijk een wand- of plafondlamp op aansluiten. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw balkon geen stroom-aansluitpunten heeft – hoe leg je buitenverlichting dan aan? Dat laten we zien in ons stappenplan buitenstopcontact aansluiten

Heb je de basisverlichting op orde? Dan kun je nu beginnen met de leukste klus: sfeerverlichting aanbrengen. En ook daarin is heel veel keus. Kies voor solar balkon verlichting, een balkon hanglamp of een feestelijke lichtslinger. Of pak uit en combineer ze allemaal!

Solar verlichting: milieuvriendelijke balkonverlichting

De voordeligste manier om je balkon te verlichten is met balkonlampen op zonne-energie. Of wel: solar balkon verlichting. Dit soort balkon verlichting heeft 4 handige voordelen.

1.     Je hebt geen stroom-aansluitpunt nodig
2.     En je kunt de solar balkon lampen dus overal neerzetten of ophangen
3.     Solarverlichting werkt op zonne-energie dus je verbruikt geen stroom
4.     Balkon verlichting met solar is heel milieuvriendelijk

En denk niet dat je weinig keus hebt hoor. Je kunt namelijk elk denkbare soort buitenlamp uitkiezen. Wat denk je van deze solar tafellamp van Lutec? Die kun je echt overal neerzetten. Net als deze toffe solar vloerlamp van Newgarden. En als je op zoek bent naar een stoere buitenlamp voor aan je muur, dan is deze solar wandverlichting van Lutec echt wat voor jou!

Balkon hanglamp: heerlijk om onder te chillen

Met hanglampen voor buiten creëer je een knusse en huiselijke sfeer op je balkon. Want wat wil je nog meer? Heerlijk ontspannen met vrienden of een goed boek onder een gezellige hanglamp. Word je blij van een relaxte Ibiza sfeer? Dan maakt hanglamp Sisine rattan jouw balkon helemaal af. Hou je meer van strak en industrieel? Dan vind je vast en zeker een mooie plek voor hanglamp Petra van Newgarden of hanglamp Viganello van Eglo!

Lichtslinger: met deze buitenverlichting op je balkon is het altijd feest

Snoerverlichting voor buiten is dé trend en mag dat altijd blijven, want zeg nou zelf: zo’n vrolijk lichtsnoer op je balkon staat toch heel feestelijk? Je kunt de lampjes ophangen of ga voor speels en wikkel deze verlichting voor je balkon om de reling. Leuk bij een diner voor twee, als je iets te vieren hebt of zo maar, op een zwoele zomeravond. Maar welke kies je? Ga voor lichtsnoer chill bamboe solar als je energie wilt besparen. Newgarden lichtslinger Allegra in zwart is te gek omdat die bij elke woonstijl past. Durf je een statement te maken? Dan wordt jouw balkon nóg gezelliger van lichtslinger Allegra in roze van Newgarden!

Zin in nog meer balkon-inspiratie? Dat kan! We hebben 4 soorten buitenverlichting voor je uitgelicht en laten zien hoe je een balkon een zomerse make-over geeft. Dan ben jij straks helemaal klaar voor de zon. Of zien we je straks bij een van onze winkels bij je in de buurt?