Check je dakbedekking

Als dakpannen loszitten, kapot zijn of niet goed geplaatst kunnen ze losraken en voor schade zorgen bij harde wind. Controleer ze daarom goed. Is er iets mis met je dakpannen? Dan moet je ze vervangen. En dat is geen lastige klus met ons stappenplan dakpannen vervangen. Heb je geen dakpannen maar een dak met een ander soort dakbedekking? Controleer die ook op oneffenheden of schade. En als je zelf geen tijd hebt voor deze klus kun je het werk ook door een professional van onze Laat het maken service laten doen.

Is je dakgoot in orde?

Regenwater kan niet goed wegstromen als je dakgoot stuk is, verstopt of heel erg vies. En dat kan lekkage en vochtschade veroorzaken. Dus storm of geen storm, je dakgoten moeten altijd in orde en schoon zijn. Maak je dakgoot schoon met hulp van een emmer, een trap en handschoenen. Is je dakgoot in slechte staat of zie je gaten of scheuren? Bekijk dan ons stappenplan dakgoot reparatie eens, want daarin vertellen we je hoe je zelf je dakgoot repareert.

Altijd gratis water voor je planten en ervoor zorgen dat het riool minder wordt belast? Installeer dan een regenton met ons stappenplan regenton aansluiten.

Geef je kliko’s een mooie ombouw

Als het heel hard waait zie je het vaak: overal omgewaaide kliko’s. Voorkom dat ook jouw afvalbakken omvallen door ze in een kliko-ombouw te zetten. Want dan blijven ze keurig netjes op hun plek. Zin in een leuke klus? In dit stappenplan laten we zien hoe je zelf een kliko-ombouw maakt van hout. En als je van makkelijk houdt dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een klant-en-klare ombouw voor je vuilnisbakken.

Vergeet niet om je tuinmeubels te beschermen: zet ze vast met spanbanden en hou ze droog met tuinmeubelhoezen.

Zorg voor een stevige schutting

Schuttingen vangen veel wind. Controleer daarom regelmatig of je schutting nog wel stevig staat. Heb je nog geen schutting en wil je er graag een? In ons stappenplan schutting plaatsen laten we zien hoe je zelf een stevige plaatst. Maar misschien wil je eerst zien wat voor mooie schuttingen we allemaal in huis hebben.

Droog naar binnen

Als het stormt én hard regent wil je zo snel mogelijk en droog naar binnen. Maar je moet eerst je sleutels zoeken in je tas. En misschien heb je ook nog boodschappen bij je. Als je een deurluifel boven je voordeur monteert kan je dat allemaal op je gemak doen zonder dat je nat wordt. Toch natte schoenen gekregen? Laat die drogen op je deurmat.

Zeg maar ‘dag’ tegen kou en tocht!

Harde wind zorgt ook voor kou op je ramen en buitenmuren. Hou die kou zoveel mogelijk buiten door je gordijnen wat vaker dicht te doen en je huis tochtvrij te maken met tochtwering. Maar je kunt nog een stap verder gaan en je huis isoleren. Want daarmee bespaar je geld en ben je aardig voor het milieu. Hulp nodig? Hier vertellen we hoe je op een goedkope en slimme manier je huis isoleert.

Alle stappen gevolgd? Dan hoef jij je geen zorgen te maken tijdens de eerstvolgende storm of harde regenbui. Wil je liever nog wat advies of onze producten in het echt zien? Kom dan gewoon even langs bij een van de Praxis winkels bij je in de buurt!