In deze video legt styliste Souraya Hassan aan Serena Verbon (van BeautyLabNL) uit hoe je een goede combinatie maakt tussen open en gesloten opbergen. Met een goede balans geef je je huis een persoonlijke touch, zonder het gelijk rommelig te laten ogen.

Combinatie van open en gesloten opbergen

Je kunt kiezen voor open of gesloten opbergen of een combinatie ervan. Bij open kun je al snel denken aan een wandplankje waar je leuke spulletjes op zet of aan een groot opbergrek waar je heel veel spullen in kwijt kunt. In de slaapkamer is een manier van open opbergen bijvoorbeeld een kledingrek. Door de kleding op kleur te hangen creëer je rust, maar is het toch open opbergen.

Bij gesloten opbergen kun je denken aan manden en daarin allerlei kussens en plaids opbergen.

Een combinatie van open en gesloten is een kast met glas zoals je kunt zien in de video. Alles zit achter gesloten deuren, maar door het glas creëer je een open effect.

Multifunctionele opbergruimte

Oftewel een opbergruimte met meerdere functies. Zoals in de video te zien is, is het opbergrek tegelijkertijd een verlengstuk van het bureau en een scheidingswand. Of kies voor een roomdivider die de ruimte in twee delen maakt. Wil je weten hoe je deze zelf kunt maken? Bekijk dan het maakrecept!

Ongebruikelijke opbergmogelijkheden

Erger je je in huis aan de tv die in het zicht staat? Kies dan voor een mooie kast, waar je de tv in kunt doen. Met de deuren dicht zie je niks meer. Ook kun je bij ongebruikelijke opbergmogelijkheden denken aan een fiets aan het plafond of aan de muur hangen of koektrommels en opbergbakjes gebruiken met een ander doel. Bijvoorbeeld door er waxinelichtjes in te doen.